(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區56

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
每餐都食到好飽
好難再食多啲
飲油囉
無借口
餐同餐中間食小小野
然後每餐keep 住食量
當冇再飽到嘔感覺
就每餐再加啲
食量都要train 都要progressive loading
塞落去吖 想上磅就要塞嘢食落口

將嘢食整成流質會低啲飽足感
想問下
有無人飲過jumbo增重粉?
效果好唔好?
奶粉係邊隻先? whey定gainer?
如果你做完gym係正餐時間既話我會建議你唔好飲奶粉住, 因為奶粉會減低你食慾, 變相令你calories intake減少
dirty bulk都唔上磅??
無咩可能
有d人食唔到就食唔到
真係食6餐7餐都唔肥先諗gainer啦
Dllm 10點去到旺P同我講今日收左
大家星期日操完野記得去遊行
仲操?留力好過啦
操唔夠點食都無用 一定係操夠食飽休息夠先會增肌
我好多朋友剩係食但係操唔夠 身體根本唔需要咁多養份食極都無用
有錯請指正
上午操野熱下身先
宜家佢係上唔到磅 唔係上緊磅但大隻唔到(增肥唔增肌)喎
明顯係食唔夠啦 關操唔夠咩事?
玩下年個wnbfhk囉
如果操得夠既話
我會之後果日都keep住隔一陣就肚餓
好自然會食多左
操得夠自然胃口會大左 食得多左先容易上磅
多左有咩用
唔夠caloric surplus就唔會上磅
就係咁簡單
我想問吓做gym減肥但係反而變得越來越大隻係咪有咩做錯?
我之前171cm 78kg, 喺三個月嗰陣時終於的起心肝,每星期至少有四日做gym
依家做咗三個月,但係減肥嗰度完全冇咩成效,今日磅75kg
而且照鏡睇雖然肚腩細左,但個人感覺亦都橫咗
平時做gym 都會搵2or 3部機做上身,跟住跑30分鐘
通常4分鐘9km, 1分鐘6km 咁樣loop
早餐都係淨係食牛油果雞胸三文治,午餐都係雞胸沙律,晚餐要同屋企人食所以冇得揀
有冇巴打可以指點下迷津
要大概幾多先會有轉變?
想問下女仔想減肥有冇邊間推薦
聽人講經驗,原來玩calisthenics乾身得好快個喎,我都覺,未見過體操運動員係脂肪身形
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞