(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區56

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
唔該Ching ,但有時要同朋友出街聚會食飯,又可以點避?一餐半餐無所謂?
跑步其實跑幾多分鐘先帶氧
想趁後生操fit嗰body 等再有抗爭唔洗下下匿後面
我目前係bmi正常但有肚腩 係咪要先減肥後操肌?
有無巴絲知九龍城區或者附近邊度有好健身室推薦
我想靠平時食野增上去
之前有一排增到65kg 就增唔上
跟住生活上多野煩就輕番
目標想上到68-70
一餐半餐無所謂, 或者盡量揀西式日式野, 中式小炒果D就難D, 啤酒唔好飲, 食咩都走汁, 或者汁另上, 自己點點下都好D
澱粉質類減30%, 食多舊肉頂, 盡量食雞牛, 豬避免. 走皮是常識吧.
跑步要到fat burn zone, 大約係傾到計但唱唔到歌, 起碼要45分鐘
到你有一定心肺功量時可加入HIIT, 但初初唔建議玩HIIT, 你會辛苦死.
唔係咩都盆骨前傾既
BMI 個range 咁大, 體脂20% 都唔會係over 點會冇肚腩呢
減緊肥,戒緊澱粉質,係咪唔洗買奶粉嚟補蛋白質?
有冇話喺邊買會比較好,同埋點用法,新手做咗半個月gym咩都未識,唔該哂
應該係話想問whey應該gym前定後飲,定當下午茶飲一杯,邊隻牌子較好,見到有isolate whey
利申紅巴
好,我再google下,唔該哂巴打
bc part time,你問我答
VIP 買咩比較低?
開個po啦
vip就冇乜作用,9成特價貨
抵食嘅自己計翻幾多gram protein/$,要質素好就揀歐洲牌子,問店員ok了
係咪灣仔嗰間
諗住8月中轉fitness first有無Ching join咗可以講下有無咩壞處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞