[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike

再唔係比多七舊買S2716DG
我上幾個星期問個sales好似話4100

叫左佢報埋比我, Thanks!

收到報價了, 佢報我$3900/$4900

問左兩個sales報呢兩個價?

係, 佢仲打黎問我收唔收到, 我問佢呢個真係最平架拿?
佢話係啊, 仲已經比左discount我

咪搵3900個個買囉 不過送貨真係慢

SOR我表達錯
$3900係24"
$4900係27"

聽聞可能月頭唔趕住跑數,所以唔會太平

再唔係比多七舊買S2716DG
我上幾個星期問個sales好似話4100

叫左佢報埋比我, Thanks!

收到報價了, 佢報我$3900/$4900

問左兩個sales報呢兩個價?

係, 佢仲打黎問我收唔收到, 我問佢呢個真係最平架拿?
佢話係啊, 仲已經比左discount我

咪搵3900個個買囉 不過送貨真係慢

SOR我表達錯
$3900係24"
$4900係27"

聽聞可能月頭唔趕住跑數,所以唔會太平

嘔血
一陣落場睇下有冇XG2401再睇下隻27FC70G會唔會好吸引..
唔再上望喇都係
經dell sales買,過完數等幾耐先送貨
深水埗有邊間係各巴打推薦
經dell sales買,過完數等幾耐先送貨

買dell機最好起Dell sales買?可以平幾多?
Samsung睇完覺得唔太吸引,宜家又比PG278Q吸吸地
半年前買左dell u2515h 依家玩fps應唔應該轉 s2417dg
好後悔冇買144hz
aco q2577pwq 點睇

aoc

aoc

好定壞
mx34vq
屋企人所有野都唔用qi 呃錢座

aoc

好定壞

aoc

好定壞

aoc出名qc差
不過我有隻aoc用左4年都無問題 撞手神啦
但係dell有隻u2515h都係25吋2k 建議買dell
LG 22MP48HQ-P 21.5" 點睇?
買左Asus 既VG248QE
好靚144Hz好爽
好靚144Hz好爽

好彩你覺得靚
好靚144Hz好爽

巴打睇清楚你個Mon Set左144未先喎
唔好心理打飛機
買完CF591番黎再求指教

我買依隻MON都係貪佢係VA panel,黑位夠黑同時又Show到暗位細節
不過唔知係唔係有backlight bleeding/ va glow 既關係,黑位無想像中禁黑,所以想問一問隻MON係唔係有問題,請先睇圖

1:
2:
3:
4:

圖2同3係o係我平時睇MON既角度到影既,視線既中心點就係MON既正中央,亦都係最睇到問題既角度

隻MON既上下左右都有唔同程度backlight bleeding。
左右兩邊其實都預左會有少少黑位變灰同color washout既問題,但係o係左上偏中果度都係有同樣問題就真係出乎意料之外。
其實用肉眼去睇既話,無相中睇落禁嚴重,但係只要去到有黑位既畫面,例如外太空/地底,用眼隨便掃一掃果D位都會睇到。

請問到底係咪隻MON既Quality Control 有問題? 如果攞番去換既話,係唔係有機會換到隻無依D問題既MON?
唔該哂!
好靚144Hz好爽

唔好心理打飛機

This
好靚144Hz好爽

唔好心理打飛機

This

DVI 要用Displayprot 架喎好似
好靚144Hz好爽

唔好心理打飛機

This

莫非真係心理作用
好靚144Hz好爽

唔好心理打飛機

This

dual link DVI 得呀
好靚144Hz好爽

唔好心理打飛機

This

咁就得啦,不過我覺得去display個setting度再睇睇好D

利申:中過伏,好彩睇得出無心理打飛機
好靚144Hz好爽

唔好心理打飛機

This

咁就得啦,不過我覺得去display個setting度再睇睇好D

利申:中過伏,好彩睇得出無心理打飛機

說明書話DVI都行到144Hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞