[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
有過21吋既aoc二手mon有盒冇單如果放上網買應該放幾錢先有人買?
淘實 34uc79g 跌到3399人仔 再送勁多野
係咪呢批firmware未更新 急住散貨

一上到100hz up就畫面撕裂,有ghosting,加上係1080p,所以冇人買

btw,lg冇諗過update

諗緊淘呢隻好定繼續等c27fg70好

呢隻睇個勢有排跌
諗緊遲下隻u3417w到左之後
隻Ezio FS2434繼續用好定係換隻24" 144hz好,PS4都唔知駁邊隻mon好

個搖控好鬼方便
隻Ezio FS2434繼續用好定係換隻24" 144hz好,PS4都唔知駁邊隻mon好

個搖控好鬼方便

PS4用144無實際意義,不過你PC PS共用可以選擇

一上到100hz up就畫面撕裂,有ghosting,加上係1080p,所以冇人買

呢隻睇個勢有排跌

今日加返價 變左3499 加左一百

呢隻睇個勢有排跌

今日加返價 變左3499 加左一百

海鮮價
已換 U2417H
https://www.youtube.com/watch?v=l2AGMFXAx90&t=192s&t=192s
cfg70睇落好似仲靚過pg279q

D色一定靚D
有冇人試過用2K MON玩PS4,係咪會柒左勁多

我做緊,Dell UP2716D + 厚PS4
唔好坐咁近,因為會scale,會起狗
或者on9 d,開1:1,由個畫面黑框圍住
https://www.youtube.com/watch?v=l2AGMFXAx90&t=192s&t=192s&t=192s
cfg70睇落好似仲靚過pg279q

D色一定靚D

贏埋IPS
咁睇Quantum dot VA 應該會係下一代gaming mon主流喎

個搖控好鬼方便

係咪未出 ?
上網買麻唔麻煩?

我用u2715h 都係遠啲玩其實冇乜野

或者可能要ps4 pro
已換 U2417H

你邊到買 搵黎搵去都話冇貨
個benq上網scroll個時有殘影係咪關個mon事?check過delay 6ms
定係顯卡都關事
部機同個mon都用左4年以上
個mon淨係要嚟打機
買samsung隻va好定其他tn好?
玩fps多

144hz

viewsonic xg2401

我想問下個mon支援AMD FreeSync
係咪電腦要買返amd 既display card?

第一頁有解釋

問下係咪姐

其實唔洗,冇必要為左sync黎換張gpu,最多唔用sync姐

些些巴打解答
最後諗住 XB271HU / CFG70 / XG2401 揀一個
巴打點睇

144hz

第一頁有解釋

問下係咪姐

其實唔洗,冇必要為左sync黎換張gpu,最多唔用sync姐

些些巴打解答
最後諗住 XB271HU / CFG70 / XG2401 揀一個
巴打點睇

三隻既價錢同spec都差好遠喎
唔睇budget既咁緊係XB271HU
順手換埋7700k + 1080 sli
已換 U2417H

你邊到買 搵黎搵去都話冇貨

Dell官網

第一頁有解釋

問下係咪姐

些些巴打解答
巴打點睇

查實我用來玩fps game多
但隻XB271HU又好吸引

第一頁有解釋

問下係咪姐

些些巴打解答
巴打點睇

查實我用來玩fps game多
但隻XB271HU又好吸引

你本身部電腦咩spec先?
如果硬件配合唔到其實無意思架
一隻2k gaming mon, 但部腦連1080p 60fps都推唔到既話
咁咪即係哂氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞