[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike

有冇巴打幫手俾意見

size同budget?

Size都24 or 27都ok, budget都係預1xxx-2xxx

如果可以既話請巴打推介一個24吋一個27吋俾小弟,最緊要符合小弟上述所講既就ok了,今日落深水埗買

BenQ Ew 2755zh

唔該巴打 ,google搵唔到幾錢,有冇人知幾錢左右同埋去邊間買抵屌?準備出發

腦場格下價啦

唔知中x 田有冇benq
dell s2718d好似幾正,一出即買好唔好

tn mon
CFG70 27吋1080p真是好趕客,如果係1440p就狗衝啦

等CH711囉

(佢話)Early 2017出

C27FG70美國賣350USD,香港賣4800HKD
CH711保守佔計過6000HKD

唔係450咩

正價係450
Black Friday果陣曾經試過去到350既

Size都24 or 27都ok, budget都係預1xxx-2xxx

如果可以既話請巴打推介一個24吋一個27吋俾小弟,最緊要符合小弟上述所講既就ok了,今日落深水埗買

唔該巴打 ,google搵唔到幾錢,有冇人知幾錢左右同埋去邊間買抵屌?準備出發

腦場格下價啦

咁我要去邊到買好
上星期入左隻U2417 D色好正,同8年前個老爺LCD月球比
買左隻U2417h 比起以前用開果啲都幾偏黃下
對住macbook 一比. 白同黃明顯幾大

照住隻白色, 用RGB 個custom mode 較返佢
上星期入左隻U2417 D色好正,同8年前個老爺LCD月球比

你用咩preset mode
個sRGB 同standard 好黃

有冇巴打幫手俾意見

腦場格下價啦

1700有找錢

tn mon

http://www.144hzmonitors.com/reviews/dell-s2718d-review/
唔係ips

tn mon

http://www.144hzmonitors.com/reviews/dell-s2718d-review/
唔係ips

睇錯 sorry

我隻u2715h 都幾好

喺u2715h 同 u2717d 揀左前者

多個hdmi 同埋平少少

我會用game 同 movie 之間switch

平時用multimedia

另外可以用color temp mode 有得較color temp ,preset 係6500k 較上7500k 就冇咁黃

另外可以用color temp mode 有得較color temp ,preset 係6500k 較上7500k 就冇咁黃

我用自訂mode, standard 真係有D黃
二手Eizo s2433w 2500低唔低屌?
最後係中X田入左Asus vg278 27xx,心都痛埋

tn mon

唔係ips

睇錯 sorry

我想問下會唔會同步出,定係都係要等一段時間先會到香港

我用自訂mode, standard 真係有D黃

我都係用自訂
較多少少藍色咁
拎部macbook 對返d 色

default 黃到咁

我都買左xb271hu d色 144hz正撚到

1ms 144hz 巴打幾錢入手?

1ms 144hz 巴打幾錢入手?

XB271HU

5600-6000蚊左右啦

BTW,巴你買Tn Mon?
想問下 24吋,TN,玩Ps4同PC (N卡) 係咪要揀返有gsyrn既mon好d?
咁 dell2417DG 係咪推介?但係上網睇見佢寫停產
求介紹
想問下 24吋,TN,玩Ps4同PC (N卡) 係咪要揀返有gsyrn既mon好d?
咁 dell2417DG 係咪推介?但係上網睇見佢寫停產
求介紹

24吋 2K 唔係一個好選擇
有人睇慣藍 moon 接受唔到 6500K 色溫
有人睇慣藍 moon 接受唔到 6500K 色溫

柒少陣啦
求其google 個review, 三部dell u2714 拍埋
熄晒燈比. 一樣6500k 同一個calibration 出廠 同一個preset
三部都唔同白黃藍. 所以啲人先叫做設計果啲拎塊板黎調色

定係你個眼球識得自動調色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞