[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
想問下玩ps4 pro 係咪等遲d先買4k mon 啊?

唔急就等下啦

收到 唔該巴打 同埋想問下如果我換左4k mon 俾埋電腦既話 係咪要display card 好勁 出黎畫面先會正常番?
想買隻xg2401都咁難, 度度都冇現貨

我都想買
有無問幾時返貨?

正刀sales 話要三月中
想試睇c24fg70又冇demo, 得c27fg70

唔急就等下啦

收到 唔該巴打 同埋想問下如果我換左4k mon 俾埋電腦既話 係咪要display card 好勁 出黎畫面先會正常番?

打機4k
我諗都要1080
moon "driver"

通常唔使特登裝,device manager 顯示做 PnP mon 都冇問題
個 moon 會 send EDID data 俾 display card driver 俾部機知到個 moon support 咩 resolution 同 refresh rate

一般個 moon "driver" 都只係提供少少 metadata 同埋一個 ICC colour profile
各位大佬 我買左隻aoc g2460pqu 部電腦認唔到變左一般pnp監視器 裝埋driver都唔得

你裝driver係裝佢官網G2460PQU個個喎, 唔係click自動搜尋更新。

更新完後reboot部機.. 睇多次仲係咪Generic PnP monitor

唔係正常都係pnp架咩....

正常唔係有型號咩

正常裝完driver係有型號, 同埋會unlock左144Hz

我係無型號加無unlock 144hz 想知點搞...
抱歉!該產品已不再存在 (出售)
每日打開三叔官網一睇
每次都失望而回 仲慘過每日一篇
GTX 960 用緊u2715h 日常用都okay

諗緊升RX 480 定 GTX 1060 所以未買

1060 for sure

即係A 卡差啲反而?

因為1060 6gb ddr5 , rx 480 8gb ddr5
各位大佬 我買左隻aoc g2460pqu 部電腦認唔到變左一般pnp監視器 裝埋driver都唔得

你裝driver係裝佢官網G2460PQU個個喎, 唔係click自動搜尋更新。

更新完後reboot部機.. 睇多次仲係咪Generic PnP monitor

正常唔係有型號咩

正常裝完driver係有型號, 同埋會unlock左144Hz

你用咩線

正常唔係有型號咩

你用咩線

dvi

正常唔係有型號咩

你用咩線

dvi

用緊咩卡?

正常唔係有型號咩

你用咩線

dvi

用緊咩卡?

650 ti
每日打開三叔官網一睇

應該係星期六日唔開工啫

Shame Sung
每日打開三叔官網一睇

應該係星期六日唔開工啫

Shame Sung

由年頭睇到依家
冇追post一問
想買一隻27吋2k曲面mon
新手唔識野 大約$3000蚊有冇
各位巴打有冇好推薦

正常唔係有型號咩

你用咩線

dvi

用緊咩卡?

650 ti

開個 control panel print screen 黎睇下
冇追post一問
想買一隻27吋2k曲面mon
新手唔識野 大約$3000蚊有冇
各位巴打有冇好推薦

暫時未有咁既螢幕

咁大約要幾錢?

你用咩線

dvi

用緊咩卡?

650 ti

開個 control panel print screen 黎睇下

裝置管理員個頁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞