[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike

第一頁有解釋

問下係咪姐

其實唔洗,冇必要為左sync黎換張gpu,最多唔用sync姐

些些巴打解答
最後諗住 XB271HU / CFG70 / XG2401 揀一個
巴打點睇

三隻既價錢同spec都差好遠喎
唔睇budget既咁緊係XB271HU
順手換埋7700k + 1080 sli

查實我用來玩fps game多
但隻XB271HU又好吸引

你本身部電腦咩spec先?
如果硬件配合唔到其實無意思架
一隻2k gaming mon, 但部腦連1080p 60fps都推唔到既話
咁咪即係哂氣

1080sli咁撚惡 單拖夠做啦

問下係咪姐

其實唔洗,冇必要為左sync黎換張gpu,最多唔用sync姐

些些巴打解答
最後諗住 XB271HU / CFG70 / XG2401 揀一個
巴打點睇

一隻2k gaming mon, 但部腦連1080p 60fps都推唔到既話
咁咪即係哂氣

1080sli咁撚惡 單拖夠做啦

為將來做準備啫
已換 U2417H

你邊到買 搵黎搵去都話冇貨

Dell官網

貴好多 差成七舊水

第一頁有解釋

問下係咪姐

些些巴打解答
巴打點睇

咁咪即係哂氣

而家就係諗住成部腦換呀
https://www.youtube.com/watch?v=l2AGMFXAx90&t=192s&t=192s&t=192s&t=192s
cfg70睇落好似仲靚過pg279q

D色一定靚D

贏埋IPS
咁睇Quantum dot VA 應該會係下一代gaming mon主流喎

唔通真係要買CF791
諗緊PG348Q

問下係咪姐

些些巴打解答
巴打點睇

咁咪即係哂氣

而家就係諗住成部腦換呀

都係果句,睇budget
你諗住皮幾兩皮砌部top-end玩2K既,XB271
一皮以下既,唔洗諗cfg70
唔夠筆直又要gaming mon既咪XG2401囉
https://www.youtube.com/watch?v=l2AGMFXAx90&t=192s&t=192s&t=192s&t=192s

D色一定靚D

贏埋IPS
咁睇Quantum dot VA 應該會係下一代gaming mon主流喎

VA mon越來越正,今非昔比
https://www.youtube.com/watch?v=l2AGMFXAx90&t=192s&t=192s&t=192s&t=192s&t=192s

D色一定靚D

贏埋IPS

一光就va 靚啲
https://www.youtube.com/watch?v=l2AGMFXAx90&t=192s&t=192s&t=192s&t=192s&t=192s&t=192s

D色一定靚D

贏埋IPS

一光就va 靚啲

最怕玩下玩下4K做主流
我怕細粒到接受唔到

些些巴打解答
巴打點睇

咁咪即係哂氣

而家就係諗住成部腦換呀

都係果句,睇budget
你諗住皮幾兩皮砌部top-end玩2K既,XB271
一皮以下既,唔洗諗cfg70
唔夠筆直又要gaming mon既咪XG2401囉

些些巴打
已換 U2417H

Dell官網

貴好多 差成七舊水

DELL sales 1699
有無巴打試過HKTVMALL 個到買moon

佢大部分都係centralfield

不如自己出去睇好啲

不如自己出去睇好啲

Viewsonic XG2401 HKTVMALL 見佢賣1999 仲要送埋貨
實體店上佢網睇賣2190

不如自己出去睇好啲

Viewsonic XG2401 HKTVMALL 見佢賣1999 仲要送埋貨
實體店上佢網睇賣2190

佢個網唔update 你要親自去
已換 U2417H

Dell官網

貴好多 差成七舊水

上官網買要搵網上sales問佢隻mon最平做到幾錢,如果佢開你$1699就買,如果佢開高過依個價就講聲唔該,然後搵過第二個網上sales

之前用公司身份問佢好似開 2字頭,是咪 on9
philips 果隻245C7QJSB/69 點睇
定係都係買番dell 隻u2417
ClearType tune 極都係矇矇地
philips 果隻245C7QJSB/69 點睇
定係都係買番dell 隻u2417

依隻都係啱啱今個月新出... 外國仲未有用家review

但就咁睇design 同 panel 既話, 其實佢有D似*** 既Quantum Dot, 聲稱NTSC可以去到101%, EPC之前做過條宣傳片, 片入面隻MON既色彩還原的確做得幾好...

如果唔介意冇左機架90度旋轉同可調較高度既話, 可以留意下, 但冇真用家review之前都係睇定D先

加上之前有巴打話Philips保養近年差左好多... 所以 ... 你諗你啦

我睇色其實都幾靚下
同埋開左sharpness真係好利
保養差唔係問題
最撚驚係易壞姐
諗緊遲下隻u3417w到左之後
隻Ezio FS2434繼續用好定係換隻24" 144hz好,PS4都唔知駁邊隻mon好

個搖控好鬼方便

係咪未出 ?
上網買麻唔麻煩?

我德國cu買,唔知幾時先到
咁我宜家經 DisplayPort 駁部 U2417H 再經佢駁 headphone amp/transceiver 啦
但係每次隔咗一段時間冇聲跟住想播嘢,一開始會有一兩秒消失咗,係咪通病黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞