[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
LG 24mp88hv 插下console同電腦用係咪夠用
因為冇乜位
差唔多size又要有喇叭
呢部係咪算ok

唔插 external speaker?
moon 啲喇叭唔會好得去邊喎

都只能夠係d小喇叭
通常都有埋audio in比電腦條聲入moon然後再out出小喇叭

如果唔考慮內置喇叭
寬55cm內仲有咩選擇
因為冇乜位
呢部係咪算ok

都只能夠係d小喇叭
通常都有埋audio in比電腦條聲入moon然後再out出小喇叭

如果唔考慮內置喇叭
寬55cm內仲有咩選擇

你部機有咩 video output?
因為冇乜位
呢部係咪算ok

都只能夠係d小喇叭

如果唔考慮內置喇叭
寬55cm內仲有咩選擇

要有 vga+2 hdmi
因為冇乜位
呢部係咪算ok

都只能夠係d小喇叭

如果唔考慮內置喇叭
寬55cm內仲有咩選擇

講真如果可以唔用 VGA 我都盡量唔會用,你一定要一個 VGA?
因為冇乜位
呢部係咪算ok

都只能夠係d小喇叭

如果唔考慮內置喇叭
寬55cm內仲有咩選擇

講真如果可以唔用 VGA 我都盡量唔會用,你一定要一個 VGA?

ys
舊機比屋企人用
但我見依家D moon通常都仲有得插架
之後唔用之後既事啦
LG果部我貪佢薄邊
因為冇乜位
呢部係咪算ok

都只能夠係d小喇叭

如果唔考慮內置喇叭
寬55cm內仲有咩選擇

ys
舊機比屋企人用
之後唔用之後既事啦
LG果部我貪佢薄邊

咁 ok 啦
因為冇乜位
呢部係咪算ok

都只能夠係d小喇叭

如果唔考慮內置喇叭
寬55cm內仲有咩選擇

ys
舊機比屋企人用
之後唔用之後既事啦
LG果部我貪佢薄邊

咁 ok 啦

但如果唔洗內置喇叭呢
仲有冇薄邊moon好使
因為冇乜位
呢部係咪算ok

都只能夠係d小喇叭

如果唔考慮內置喇叭
寬55cm內仲有咩選擇

ys
舊機比屋企人用
之後唔用之後既事啦
LG果部我貪佢薄邊

咁 ok 啦

但如果唔洗內置喇叭呢
仲有冇薄邊moon好使

你嗰隻都得,24mp88hv 有個 headphone out #唔係 line out,通常插 line out 音質會好過 headphone out 少少,但係講真經得 moon 出都唔使咁高要求啦)
睇下其他巴打有冇提議
因為冇乜位
呢部係咪算ok

都只能夠係d小喇叭

如果唔考慮內置喇叭
寬55cm內仲有咩選擇

ys
舊機比屋企人用
之後唔用之後既事啦
LG果部我貪佢薄邊

咁 ok 啦

但如果唔洗內置喇叭呢
仲有冇薄邊moon好使

你嗰隻都得,24mp88hv 有個 headphone out #唔係 line out,通常插 line out 音質會好過 headphone out 少少,但係講真經得 moon 出都唔使咁高要求啦)
睇下其他巴打有冇提議

D-Sub=VGA
我冇理解錯啊可
岩岩問左dell佢話隻s2718d要6月
歐美就3月日本就4月,我屌香港就6月仲話唔一定
求建議

小弟打算用黎玩ps4同pc 兩用

打算買Lg ud68 不過最衰無得調高調低

想問下Lg呢隻mon如何 或者有無其他類似好介紹

謝謝巴打們
巴打你好
呢排心血來潮想換隻144Hz mon
爬過下文暫時對XG2401同c27g70有d興趣
宜家用緊zotac張1070mini
平時會執下相同打下online game(黑沙,ava)

宜家做緊取捨,總係覺得佢地價差距好大,好似唔多值咁,
隻***上到果個價位已經有其實更好選擇?
同埋曲左既27應該視覺唔大過24吋好多?
如果真係想買隻27既可以考慮XG2703?
麻煩哂!

曲左方便睇兩邊姐 視覺唔大分別
c27g70有好多問題 不過你接受到ghosting呢啲問題呢個價位我覺得唔錯
但係夠畢直 用緊1070 要27吋144Hz就買xb271hu啦 gsync mon
仆街 到底XG2401 邊度有貨
求建議

小弟打算用黎玩ps4同pc 兩用

打算買Lg ud68 不過最衰無得調高調低

想問下Lg呢隻mon如何 或者有無其他類似好介紹

謝謝巴打們

發現可以用臂架

決定左要ud68了
巴打們有無臂推介 3m果隻成2000好貴
巴打你好

麻煩哂!

c27g70有好多問題 不過你接受到ghosting呢啲問題呢個價位我覺得唔錯
但係夠畢直 用緊1070 要27吋144Hz就買xb271hu啦 gsync mon

咁樣好似又跳多左一級
諗諗佢先,謝意見!
仆街 到底XG2401 邊度有貨

Ching如果買到通報聲,我應該都打算買佢
巴打你好

麻煩哂!

咁樣好似又跳多左一級
諗諗佢先,謝意見!

XG2703你係想買freesync個隻?
gsync個隻好似同xb271hu差唔多價
巴打你好

麻煩哂!

咁樣好似又跳多左一級
諗諗佢先,謝意見!

XG2703你係想買freesync個隻?
gsync個隻好似同xb271hu差唔多價

原來我之前睇錯!
我以為$3500左右
我諗多兩諗都係退而求其次買XG2401算喇。。
等遲下再普及d先考慮換
想買嗰mon for PS4 pro,畫質好,60fps就夠,size是但。
筆直4-6k,求介紹
有無巴打個mon係用displayport連display card?
唔知點解我每次熄機之後第二日開機個mon都係無反應話no signal
要熄mon重新再插過條displayport 再著mon先有畫面
想買嗰mon for PS4 pro,畫質好,60fps就夠,size是但。
筆直4-6k,求介紹

想買LG 27ud88,點睇?
有無巴打個mon係用displayport連display card?
唔知點解我每次熄機之後第二日開機個mon都係無反應話no signal
要熄mon重新再插過條displayport 再著mon先有畫面

mon咩型號?
用緊acer p226hql
最近買左PS4 因為有電腦+PS4
所以買多左個3in1 HDMI制
再駁番落 個HDMI轉VGA插度先插去個MON度
而家無論睇電腦定PS4出黎有好多紅點 係咪我駁得太多定係其他問題
係咪要換左個MON佢
因為冇乜位
呢部係咪算ok

都只能夠係d小喇叭

如果唔考慮內置喇叭
寬55cm內仲有咩選擇

ys
舊機比屋企人用
之後唔用之後既事啦
LG果部我貪佢薄邊

咁 ok 啦

但如果唔洗內置喇叭呢
仲有冇薄邊moon好使

睇下其他巴打有冇提議

D-Sub=VGA
我冇理解錯啊可

用緊acer p226hql
最近買左PS4 因為有電腦+PS4
所以買多左個3in1 HDMI制
再駁番落 個HDMI轉VGA插度先插去個MON度
而家無論睇電腦定PS4出黎有好多紅點 係咪我駁得太多定係其他問題
係咪要換左個MON佢

你個 mon 得 VGA input?
你用咩 HDMI 轉 VGA?
係 active adapter?
另外駁電定係經 HDMI 攞電?
你以前都係用同一個 adapter?
直接駁一個 output 入個 adapter 唔經個 HDMI switcher 有冇事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞