[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
冇追post求指教一問;
如果我而家有隻60hz mon,
想加多隻144hz mon 打機,
左右mon 唔同refresh rate係咪會炒粉?

display推唔到80+FPS換144無意思
如果怕有撕裂就揀freesync(A卡)/g-sync(N卡)
JJ插沙一問,爬完文,睇落好似買VA panel好過TN panel,但細佬睇完咁多隻文入面介紹既VA mon都唔知究竟邊隻最好,小弟用緊GTX 760,平時玩開LOL,玩下PC game好似watch dog個d咁,唔該各位巴打俾d意見小弟,介紹下邊隻VA panel mon 好or抵買

利申,準備聽日就狗衝去買

有冇巴打幫手俾意見

size同budget?

Size都24 or 27都ok, budget都係預1xxx-2xxx
JJ插沙一問,爬完文,睇落好似買VA panel好過TN panel,但細佬睇完咁多隻文入面介紹既VA mon都唔知究竟邊隻最好,小弟用緊GTX 760,平時玩開LOL,玩下PC game好似watch dog個d咁,唔該各位巴打俾d意見小弟,介紹下邊隻VA panel mon 好or抵買

有冇巴打幫手俾意見

Size都24 or 27都ok, budget都係預1xxx-2xxx

如果可以既話請巴打推介一個24吋一個27吋俾小弟,最緊要符合小弟上述所講既就ok了,今日落深水埗買

如果怕有撕裂就揀freesync(A卡)/g-sync(N卡)

所以好睇你玩咩game。competitive fps eg csgo ow求其一張卡都過百fps,上144就好值。
Freesync G-sync 呢d係咪好重要?打機黎講
請問有無24吋TN freesync推介

有個freesync mon 就viewsonic xg2401

買左 代運貴到 $450到

香港有,點解要代運

咁大禍 邊度有

香港早兩個月定環個月已經有 我喺聯強直接訂同攞貨
Freesync G-sync 呢d係咪好重要?打機黎講
請問有無24吋TN freesync推介

有個freesync mon 就viewsonic xg2401

買左 代運貴到 $450到

香港有,點解要代運

咁大禍 邊度有

香港早兩個月定一個月已經有 我喺聯強直接訂同攞貨
CFG70 27吋1080p真是好趕客,如果係1440p就狗衝啦
CFG70 27吋1080p真是好趕客,如果係1440p就狗衝啦

等CH711囉

(佢話)Early 2017出

等CH711囉

C27FG70美國賣350USD,香港賣4800HKD
CH711保守佔計過6000HKD
想買24吋moon駁mbp, 用lightroom執相多
U2417個色夠唔夠準可以拎嚟執相
同埋有冇其他同級推介

等CH711囉

香港個價而家搵水魚啫
未出官價佢地亂咁標,講兩講就話特價4千頭

不過我都估CH711要五千樓上

而家用緊隻ips mon,
玩ow 60-70 fps, 左右郁好似respond time 唔夠快有殘影咁
同埋有冇其他同級推介

casual 嘅實冇問題
認真嘅就買個 Adobe RGB 加自己 cal 啦
同埋有冇其他同級推介

IPS就ok,有budget買多隻colorimeter cal

等CH711囉

香港個價而家搵水魚啫
未出官價佢地亂咁標,講兩講就話特價4千頭

不過我都估CH711要五千樓上

過5千考慮下其他
同埋有冇其他同級推介

如果想執相可以上u2516d

Adobe RGB
同埋有冇其他同級推介

如果想執相可以上up2516d

Adobe RGB
dell s2718d好似幾正,一出即買好唔好

等CH711囉

唔係450咩

有冇巴打幫手俾意見

如果可以既話請巴打推介一個24吋一個27吋俾小弟,最緊要符合小弟上述所講既就ok了,今日落深水埗買

BenQ Ew 2755zh

唔該巴打 ,google搵唔到幾錢,有冇人知幾錢左右同埋去邊間買抵屌?準備出發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞