[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
諗緊遲下隻u3417w到左之後
隻Ezio FS2434繼續用好定係換隻24" 144hz好,PS4都唔知駁邊隻mon好

個搖控好鬼方便

係咪未出 ?
上網買麻唔麻煩?

我德國cu買,唔知幾時先到

THX 睇下先
屌你老味,成篇野俾人抄撚左當自己打

http://www.ziines.com/user/Takki-Man/%5BPC-monitor%5D%E9%9B%BB%E8%85%A6%E8%9E%A2%E5%B9%95%E9%81%B8%E8%B3%BC%E5%95%8F%E9%A1%8C%E9%9B%86%E4%B8%AD%E8%A8%8E%E8%AB%96/11026

仲要係底寫住 【有咩買mon問題, 歡迎問我!】 。。 

班仆街

嘩屌

無恥到咁

人無恥則無敵

咁都抄

http://www.ziines.com/user/Takki-Man/%5BPC-monitor%5D%E9%9B%BB%E8%85%A6%E8%9E%A2%E5%B9%95%E9%81%B8%E8%B3%BC%E5%95%8F%E9%A1%8C%E9%9B%86%E4%B8%AD%E8%A8%8E%E8%AB%96/11026

班仆街

嘩屌

無恥到咁

人無恥則無敵

咁都抄
咁我宜家經 DisplayPort 駁部 U2417H 再經佢駁 headphone amp/transceiver 啦
但係每次隔咗一段時間冇聲跟住想播嘢,一開始會有一兩秒消失咗,係咪通病黎?

姐係點?
用左隻mon既audio out駁落amp既input度?
咁如果你由背板audio out出有冇咁既問題?如果問題持續,應該就唔關個mon事

應該係 N 卡通病
因為係第一次用 digital audio out 以前未試過
原來 application close 咗 audio stream 之後個 driver 會停埋出 moon 嗰條 audio stream
其中一個解決方法係長期喺背景播段空白嘅聲

乜冇其他巴打遇過咩?
留名學野

班仆街

嘩屌

無恥到咁

人無恥則無敵

咁都抄

痴撚線

班仆街

嘩屌

無恥到咁

人無恥則無敵

咁都抄

痴撚線

人楂
https://sites.google.com/view/monitor101/%E9%A6%96%E9%A0%81

為左保障自己 + 方便updates

核突版Google Sites 出爐啦

https://sites.google.com/view/monitor101/%E9%A6%96%E9%A0%81

為左保障自己 + 方便updates

核突版Google Sites 出爐啦

十卜
新手問 27" 4k mon
27UD68 定 u2777pqu 好
見2隻上網都有介紹但唔識compare

咩類型pc game都打
遲d會買埋ps4 pro

首先你電腦推唔推到4K先...

推唔到 用緊1070 渣
但我諗住買定個4k mon 話晒都好耐換一次
我有諗過買 144hz 果d 又out budge
目標係3-4k左右

目標係3-4k左右

買完機都打唔到,值得咩,而且之後4K MON大把選擇,急黎做咩

而且27" 4K MON 你上網 文書之類野會變到勁細,非常難用

用住1080p/儲錢 2K 144 IPS/VH啦

目標係3-4k左右

買完機都打唔到,值得咩,而且之後4K MON大把選擇,急黎做咩

而且27" 4K MON 你上網 文書之類野會變到勁細,非常難用

用住1080p/儲錢 2K 144 IPS/VH啦

Rx480用緊27ud58, 幾抵玩29xx。
玩ow都夠75fps,4k睇netflix
反正4k都係趨勢,一隻1080一隻4k兩者兼得。
GTX 960 用緊u2715h 日常用都okay

諗緊升RX 480 定 GTX 1060 所以未買
GTX 960 用緊u2715h 日常用都okay

諗緊升RX 480 定 GTX 1060 所以未買

1060 for sure
各位大佬 我買左隻aoc g2460pqu 部電腦認唔到變左一般pnp監視器 裝埋driver都唔得
各位大佬 我買左隻aoc g2460pqu 部電腦認唔到變左一般pnp監視器 裝埋driver都唔得

你裝driver係裝佢官網G2460PQU個個喎, 唔係click自動搜尋更新。

更新完後reboot部機.. 睇多次仲係咪Generic PnP monitor

我係上佢個網download 再手動update

你裝driver係裝佢官網G2460PQU個個喎, 唔係click自動搜尋更新。

更新完後reboot部機.. 睇多次仲係咪Generic PnP monitor

唔係正常都係pnp架咩....

唔係正常都係pnp架咩....

正常唔係有型號咩
諗緊買唔買LG隻34UC98黎打機好

但唔知970推唔推得郁
諗緊買唔買LG隻34UC98黎打機好

但唔知970推唔推得郁

睇你打咩機

不過34UC98偏貴,34UC88少左個thunder bolt平d,不過香港冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞