[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
有冇巴打知Eizo果隻ev2451香港幾時有得賣同埋會唔會貴ev2450好多?
有冇巴打知Eizo果隻ev2451香港幾時有得賣同埋會唔會貴ev2450好多?

已經google到
sharp同唔sharp係ppi問題姐,27吋行1080p當然唔夠24吋sharp

你想27吋sharp就要上1440p,同時價錢又會貴d架姐,邊有可能performance好左,價錢又會差唔多

sorry講得唔清楚, 我意思係會唔會加少少上到srgb > 99% (好似頭post隻LG 24mp88hv咁)

btw其實都好難揀, 用緊21.5, 上24升級感唔大, 上27 1080p又驚dpi太低 (得一張電腦椅位距離)
有朋友話21.5上27 for no doubt, 有D又話27不如1440, 多鮫魚巴打比唔比到D意見我, U2515D會唔會係一個折衷方案?
sharp同唔sharp係ppi問題姐,27吋行1080p當然唔夠24吋sharp

你想27吋sharp就要上1440p,同時價錢又會貴d架姐,邊有可能performance好左,價錢又會差唔多

sorry講得唔清楚, 我意思係會唔會加少少上到srgb > 99% (好似頭post隻LG 24mp88hv咁)

btw其實都好難揀, 用緊21.5, 上24升級感唔大, 上27 1080p又驚dpi太低 (得一張電腦椅位距離)
有朋友話21.5上27 for no doubt, 有D又話27不如1440, 多鮫魚巴打比唔比到D意見我, U2515D會唔會係一個折衷方案?

如果預算唔夠, 唔會推薦你買27吋1440p / 1080p

正如你講, 要同時兼顧畫質, 價錢, PPI, U2515H 反而會更適合你

想問下呢張onboard出唔出到2K @ 60hz
https://www.asus.com/Motherboards/B150I-PRO-GAMING-WIFI-AURA/
巴打們 想問一問筆直1000左右有冇咩好推介
上網睇又好似好多款選擇咁,小弟又對呢o的唔係好熟悉。又驚直接去腦場又比sales 老點。
平時都係打下lol畫下cad咁 唔該哂咁多位
s2417dg用左2個月左右,好似有殘影問題
玩csgo郁太快,d邊位就出哂黎

定係我理解錯殘影既意思
d圖形邊位郁得快就會好似有帶黑色既motion blur

你熄左fast mode未

response time個mode?
上網睇又好似好多款選擇咁,小弟又對呢o的唔係好熟悉。又驚直接去腦場又比sales 老點。

畫cad筆直一千都好難做下喎

咁假如唔洗畫cad,有冇咩好推介

其實畫cad唔洗畫質既
反而21:9會幾實用
你得果一千又真係少左d

其實畫cad唔洗畫質既
你得果一千又真係少左d

學生哥冇乜錢 筆直有限
如果加多500會唔會好o的

其實畫cad唔洗畫質既
你得果一千又真係少左d

畫 CAD 點解要 21:9?

其實畫cad唔洗畫質既
你得果一千又真係少左d

唔通我理解錯左?cad 唔係autocad咩

點先用到呢個Evalue 入完都係2499

其實畫cad唔洗畫質既
你得果一千又真係少左d

係autocad

其實畫cad唔洗畫質既
你得果一千又真係少左d

係autocad

係囉,21:9半邊開住cad圖,另一邊可以做好多野,eg對圖睇資料

其實畫cad唔洗畫質既
你得果一千又真係少左d

係autocad

係囉,21:9半邊開住cad圖,另一邊可以做好多野,eg對圖睇資料

但又唔洗必要既 巴打有冇推介

其實畫cad唔洗畫質既
你得果一千又真係少左d

係autocad

一個 16:9 加一個 3:2 唔係仲好咩
27inch CFG70中田個網唔係寫3590咩

我見到monitor個價目表仲係4880喎
巴打邊個位睇到3590?

搵到了

Online shop轉左價
屌你老豆
終於等到了

791 呢

仲等緊?

我再睇個網,仲係4880
巴打對 FS2735 同 PG279Q 點睇
定係有其他2k 144 moon 推介?
用緊N 卡 玩fps game多 少睇劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞