[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
27inch CFG70中田個網唔係寫3590咩

我見到monitor個價目表仲係4880喎
巴打邊個位睇到3590?

搵到了

Online shop轉左價
屌你老豆
終於等到了

791 呢

仲等緊?

我再睇個網,仲係4880

屌佢老味又改返價
大陸早兩日連CH711都發報埋
http://www.hksilicon.com/index.php/articles/1279717
我就唔撚信三星香港會唔出官價
除非佢唔想做電競mon呢範喇
我真係疊埋心水同佢鬥長命

BTW多鮫魚巴打有無聽過CHG70呢隻model?
我見佢報導有提過但搵唔到資料
巴打對 FS2735 同 PG279Q 點睇
定係有其他2k 144 moon 推介?
用緊N 卡 玩fps game多 少睇劇

用緊n卡,點解要考慮fs2735

Acer xb271hu

thx 魚巴
聽左巴打講買LG 27ud
好好用
有冇巴打知dell s2718d香港幾時會有貨,會唔會同歐美同步
如果我主要睇戲同打下lol,
想要曲面同27吋係咪cfg70最好?

lol唔駛144hz啦

CFG70 存在幾多問題下, 所以唔可以用"最好"黎形容依隻mon

只係香港市面上曲面+27吋冇第2隻MON揀

戴返個頭盔先, 如果要144hz

27吋要144hz加色靚嘅有咩選擇?定係都係cfg70?

利申 會玩Fps同Photoshop

lol唔駛144hz啦

CFG70 存在幾多問題下, 所以唔可以用"最好"黎形容依隻mon

我覺得d人會答你xb271hu
多謝多骹魚巴打 換左viewsonic XG2401
買完翻黎先知張display card冇dp冇得freesync 用緊120Hz 搞到有時會有鬼影

邊間買, 幾錢?

lol唔駛144hz啦

基本正確#go

cfg70寫就寫va 1ms , 但因為技術限制,佢既total lag會大過TN同IPS

本來Photoshop執圖就應該揀有Adobe RGB既mon,但同時要兼顧到你玩fps既問題,唯有折衷

n卡揀acer xb271hu, a卡揀asus mg279q

MG279Q我都有考慮過
不過佢free sync range好似只去到90Hz
即係Free sync同144Hz只能二揀一?

lol唔駛144hz啦

基本正確#go

cfg70寫就寫va 1ms , 但因為技術限制,佢既total lag會大過TN同IPS

本來Photoshop執圖就應該揀有Adobe RGB既mon,但同時要兼顧到你玩fps既問題,唯有折衷

n卡揀acer xb271hu, a卡揀asus mg279q

買兩個 moon 一個打機一個執相咪得
聽日想去出Samsung 曲月,仲未決定到c27f391定c27f591好

lol唔駛144hz啦

基本正確#go

買兩個 moon 一個打機一個執相咪得

哇, 你係晉惠帝 D friend黎?

Lee + X 啲FD

中伏 原來個底座咁撚阻訂
聽日想去出Samsung 曲月,仲未決定到c27f391定c27f591好

CF391: 對比高, 31.5"
CF591: 有多對內置喇叭 + 多D port 位, 27"

我意見: 對比range大冇實際作用, 你唔會將個contrast ratio 較黎較去, CF591 起碼多對喇叭實用D, 所以只係睇你想要27" 定 31.5"

如果連喇叭都唔需要, 直接轉買CF390好過

巴打謝謝回覆先
之旦係....唔係兩隻都27來咩?定我搞錯左

中伏 原來個底座咁撚阻訂

有無試下100hz 以上同blur reduction mode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞