[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
冇追post一問
想買一隻27吋2k曲面mon
新手唔識野 大約$3000蚊有冇
各位巴打有冇好推薦

暫時未有咁既螢幕

咁大約要幾錢?

.....................
都話市面上未有咁既螢幕

啱啱先出左隻CH711 , 7月中先出街

sor柒左
1080p我又驚佢有果粒感
番工平平地護眼mon
有無介紹
moon "driver"

通常唔使特登裝,device manager 顯示做 PnP mon 都冇問題
個 moon 會 send EDID data 俾 display card driver 俾部機知到個 moon support 咩 resolution 同 refresh rate

一般個 moon "driver" 都只係提供少少 metadata 同埋一個 ICC colour profile

啱呀, 但並唔係always the case, 有時候佢真係recognize唔到

乜都無...
抱歉!該產品已不再存在 (出售)
每日打開三叔官網一睇
每次都失望而回 仲慘過每日一篇

計我話唔好禁上心,又唔係等佢開飯係咪先
GTX 960 用緊u2715h 日常用都okay

諗緊升RX 480 定 GTX 1060 所以未買

1060 for sure

即係A 卡差啲反而?

因為1060 6gb ddr5 , rx 480 8gb ddr5

No la... RX480 係DX12 好過 GTX1060 5-8%左右

想future proof咪買amd,遲下dx12/vulkan都會越黎越多。而且amd driver出名future proof,會幫舊卡optimize performance。
想問而家cf791係咪依然有freesync ghosting既問題?
我用n卡其實係咪無所謂可以照買?

即係A 卡差啲反而?

因為1060 6gb ddr5 , rx 480 8gb ddr5

No la... RX480 係DX12 好過 GTX1060 5-8%左右

想future proof咪買amd,遲下dx12/vulkan都會越黎越多。而且amd driver出名future proof,會幫舊卡optimize performance。

rx480又唔係頂級卡大作行fhd都未必有60fps洗乜睇咩future proof呀
過2年咪又換過個
番工平平地護眼mon
有無介紹

post頭dell果隻
有錢可以eizo ev2450

即係A 卡差啲反而?

rx480又唔係頂級卡大作行fhd都未必有60fps洗乜睇咩future proof呀
過2年咪又換過個

所以係睇你requirement黎揀卡
冇追post一問
各位巴打有冇好推薦

暫時未有咁既螢幕

咁大約要幾錢?

都話市面上未有咁既螢幕

有無source?

上星期先有報導話四月出
http://technave.com/gadget/SEA-Forum-2017-New-Samsung-Quantum-dot-curved-gaming-monitor-unveiled-9429.html
我仲估緊Shame sung HK想好似上次CF591咁
等齊成個系列先出官價做promote 添
有無薄邊19-21吋,有vesa推介?
想打直做second mon
唉,搞搞下變咗人手清理舊版 nvidia driver 啲殘骸
仲要係 2012 年裝嗰個版本 原來之後啲 update 完全冇鏟到啲 files
有冇咩 tips
諗緊買唔買LG隻34UC98黎打機好

但唔知970推唔推得郁

睇你打咩機

不過34UC98偏貴,34UC88少左個thunder bolt平d,不過香港冇

U3415w唔夠curve我都有諗過依部
但98比起88真係好唔抵屌
落場睇過得98冇問
原來香港又冇
唉,搞搞下變咗人手清理舊版 nvidia driver 啲殘骸
仲要係 2012 年裝嗰個版本 原來之後啲 update 完全冇鏟到啲 files
有冇咩 tips

印象中有個叫drive uninstaller
有冇咩 tips

印象中有個叫driver uninstaller
冇追post一問
各位巴打有冇好推薦

暫時未有咁既螢幕

咁大約要幾錢?

都話市面上未有咁既螢幕

有無source?

上星期先有報導話四月出
http://technave.com/gadget/SEA-Forum-2017-New-Samsung-Quantum-dot-curved-gaming-monitor-unveiled-9429.html
我仲估緊Shame sung HK想好似上次CF591咁
等齊成個系列先出官價做promote 添

唔撚係咁鳩耐呀
咁我上taobao買/轉買34uc79g算
用左7年 由 viewsonic 24" 1080p 換左 CF791 真係好撚正 多謝巴打們既意見
抱歉!該產品已不再存在 (出售)
每日打開三叔官網一睇
每次都失望而回 仲慘過每日一篇

唔駛望啦

Asus隻 MX34V做緊9999

cf791邊有咁快平
用左7年 由 viewsonic 24" 1080p 換左 CF791 真係好撚正 多謝巴打們既意見

買左幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞