[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(3) 之年頭繼續Peak season

1001 回覆
10 Like 0 Dislike

中伏 原來個底座咁撚阻訂

同好白色,不過我A5+

冇度?

無諗過咁阻訂
而家離個MON得40-50cm 用耐啲睇下慣唔慣

有無試下100hz 以上同blur reduction mode

未 夜啲再試

冇度?

無諗過咁阻訂

上網用啲formula計過 要80~90cm

岩岩比較下個spec,發現隻591 RGB 寫百鳩幾個%係咩玩法

同好白色,不過我A5+

我都想上A5+

冇度?

無諗過咁阻訂

上網用啲formula計過 要80~90cm

我可以整到離70CM 不過要搬過啲野

補番張先係c27f591 spec

同好白色,不過我A5+

我都想上A5+

上啦 我上個月先買埋D1
咁聽落買591好啲好似又,其實我主要用來PS4 / 睇戲。
如果插落部iMac 27 2013當second mon對比之下睇同一張sRGB照片,出來效果會唔會多啲色彩層次呢
一半PS4一半PC, 24mp88hv定u2417h好D? 有巴打講過dell色準好D, 但呢隻lg srgb又>99%, 樣又靚仔D

如果眼同mon距離大約75cm, 用27" 1080會唔會有顆粒感?

另問普通文書上網唔打機, 22" 1080p, 畢直~700有冇好推介 (張枱得~51.9cm)
留名
無知一問 如果acer xb271hu 同 asus pg279q 一樣價 買邊隻好? 見兩隻都係2k 27吋 144hz g-sync
我個mon用左5年,依家打fps game d暗位完全睇唔到敵人,我想搵個色靚睇到暗位既mon,有冇144hz,2k都冇所謂,budget大約3~4千
想問點睇呢隻mon 好唔好?

我個mon用左5年,依家打fps game d暗位完全睇唔到敵人,我想搵個色靚睇到暗位既mon,有冇144hz,2k都冇所謂,budget大約3~4千

Viewsonic XG2401

sorry唔記得講係想要27
想問點睇呢隻mon 好唔好?

諗住駁 MBP 2015 做第二個mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞