Kindle及電子書交流區[1]

1001 回覆
73 Like 0 Dislike
留名
留名
有無人知點樣將大陸亞馬遜買返來嘅殘體字書轉做正體字?試過用天火都唔得,話有版權保護
遠讀冇得用好耐啦
留名
有無人知點樣將大陸亞馬遜買返來嘅殘體字書轉做正體字?試過用天火都唔得,話有版權保護

要remove drm 先
部voyage爆左mon
有無維修推介?

點買

你要喺大陸亞馬遜開多個acc,就算你有美國acc都要再開,因為佢哋唔撚同的
之後入國際地址,你亂入香港地址就得,信用卡就照入
你再去registry自己部Kindle入去你亞馬遜acc道,佢會send code去你email道,照入就得,見到你亞馬遜acc有你部Kindle就得,之後再選1 click就可以即買即去你部kindle了

有研究過, 好煩, 唔係好建議

感謝,我試吓先,真係太煩就買實體書算
實測過將由強國Amazon買返來嘅電子書轉正體,方法都好簡單
第一,上google search online Kindle DRM removal,選第一條link Epubor,入到去幾個step就攪掂
之後再去天火轉正體
講少樣嘢,整整吓單咗防毒出來,唔知邊道奶嘢,不過我用公司機整,話9之佢
lm
kindle paperwhite

calibre + plug in

calibre + plug in

google 大把教學, 你可以睇吓先
講少樣嘢,整整吓單咗防毒出來,唔知邊道奶嘢,不過我用公司機整,話9之佢

用calibre 啦
留名

點買

你要喺大陸亞馬遜開多個acc,就算你有美國acc都要再開,因為佢哋唔撚同的
你再去registry自己部Kindle入去你亞馬遜acc道,佢會send code去你email道,照入就得,見到你亞馬遜acc有你部Kindle就得,之後再選1 click就可以即買即去你部kindle了

巴打可唔可以講多啲啲register kindle 去amazon cn 個part? 因為我就係開哂cn account 但我搵唔到點connect 去kindle
留名

點買

巴打可唔可以講多啲啲register kindle 去amazon cn 個part? 因為我就係開哂cn account 但我搵唔到點connect 去kindle

開你部Kindle,找設定,入面有register嘅物體,入你email,當然是你用來申請大陸亞馬遜嗰個啦,之後去你email,會有個pw由亞馬遜俾你的,喺kindle照入就得
都唔明就自己google
其實都有辦法係amazon.cn買書直接睇正體字
就係JB再轉font 換一種自己簡轉繁嘅字體上去
咁就成個介面都係正體字 睇得舒服好多
咁就一勞永逸喇

呢個網有教學
Kindlefere.com

效果:
其實都有辦法係http://amazon.cn買書直接睇正體字
咁就一勞永逸喇

呢個網有教學
http://Kindlefere.com

效果:

簡體轉繁體係one to many, 實有錯字。
買䌓體電子書好過啦,又唔駛改font
其實都有辦法係http://amazon.cn買書直接睇正體字
咁就一勞永逸喇

呢個網有教學
http://Kindlefere.com

效果:

簡體轉繁體係one to many, 實有錯字。
買䌓體電子書好過啦,又唔駛改font

邊道可以買正體kindle電子書?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞