Kindle及電子書交流區[1]

1001 回覆
73 Like 0 Dislike
各位巴絲有事請教。今日響中亞買左本簡體書,用 Calibre 加 DRM 同 繁>簡 plugin 成功轉到。後來再響中亞買本英文書,下載後想用 Calibre remove DRM 再抄去第二部用美亞 login 嘅 kindle,就話本書係 azw 唔 support,要 azw3 至得,試過用其他 DRM remover 都唔 work!請問係咩原因?可以點搞??

轉format?

試過轉唔到,話有 DRM!

你用邊隻DRM remover?
各位巴絲有事請教。今日響中亞買左本簡體書,用 Calibre 加 DRM 同 繁>簡 plugin 成功轉到。後來再響中亞買本英文書,下載後想用 Calibre remove DRM 再抄去第二部用美亞 login 嘅 kindle,就話本書係 azw 唔 support,要 azw3 至得,試過用其他 DRM remover 都唔 work!請問係咩原因?可以點搞??

轉format?

eBook DRM Remover Bundle & Epubor Kindle DRM Remover
想問我綁左amazon us ac,如果電腦去amazon cn 買書,有冇方法push 落kindle 度?

有,今日至做完。中亞買完書 download 落電腦,用 calibre remove DRM 再用 usb 轉落 connected to 美亞嘅 Kindle。響中亞買左四本英文、兩本簡中,為起唔使港紙兩舊!響美亞買一本英文閒閒地過百!
想問我綁左amazon us ac,如果電腦去amazon cn 買書,有冇方法push 落kindle 度?

有,今日至做完。中亞買完書 download 落電腦,用 calibre remove DRM 再用 usb 轉落 connected to 美亞嘅 Kindle。響中亞買左四本英文、兩本簡中,為起唔使港紙兩舊!響美亞買一本英文閒閒地過百!

Calibre 有send by email 功能,可以push 落去唔洗usb

Calibre 有send by email 功能,可以push 落去唔洗usb

你啱,不過我部 kindle 跟身,calibre 按個制就可以過 USB, 等電郵到都唔使。。。

轉format?

eBook DRM Remover Bundle & Epubor Kindle DRM Remover

試試https://github.com/apprenticeharper/DeDRM_tools/releases

轉format?

試試https://github.com/apprenticeharper/DeDRM_tools/releases

聽日試,唔該哂!
想問如果主要想係搭車個陣睇書嘅話
值唔值得買返部? 定係其實用電話睇都差唔多?

同埋如果要買,買邊部同係邊買會比較抵?
利申:窮學生, 剩係想下載啲免費書嚟睇

唔該各位巴打!
未用過
有冇得睇紙言啲故

唔該各位巴打!

睇電話嘅話隻眼會好攰
我就係鐘意有部野係手 唔反光 對眼幾好
我用緊paperwhite 水貨應該$900有
好似好多地方都有得賣 追下post啦

唔該各位巴打!

睇電話嘅話隻眼會好攰

之前淘過一部二手KOBO GLO ,
同第一代paperwhite差唔多 , 計返港幣連配件唔洗500HKD

唔該各位巴打!

睇電話嘅話隻眼會好攰

睇下睇幾耐啦,睇一兩個鐘手機都唔係太差
仲要睇下睇咩格式多,kindle對pdf支援唔好,唔係所有書搵到電子書用嘅epub/mobi格式
唔介意睇簡體字,去大陸亞馬遜買書都好平下,通常一本書幾蚊至廿零蚊就有,睇得多可以join埋kindle unlimited
請問pdf (有圖)轉去epub, mobi 係咪一定唔會完完整整?

從來無遇過你既問題
我近年都係由電腦網站下載
「管理我的內容和設備」
你係用 apprentice Alf 下載既插件 dedrm ?
請問pdf (有圖)轉去epub, mobi 係咪一定唔會完完整整?

PDF 轉 ePub mobi 乃晒氣之選
請你乖乖地巢番你隻 iPad 出黎
大家睇開咩書?交流下心得?

應該都係文史哲社科漫畫㗎啦
利申:9估,自己最近睇梗日本簡史

其實我想explore多D書...
最近我睇緊本書叫《我的應許之地》 ,
一本以色列復國史

呢本嘢近排係豆瓣好紅...
買左Yotaphone 2, 冷落左部Kindle...

想問Kindle Basic 2016 (好似叫Kindle 8?)放到幾多錢?
大家睇開咩書?交流下心得?

應該都係文史哲社科漫畫㗎啦
利申:9估,自己最近睇梗日本簡史

其實我想explore多D書...
最近我睇緊本書叫《我的應許之地》 ,
一本以色列復國史

呢本嘢近排係豆瓣好紅...

又... 你睇開以色列嘢可能會想睇 the undoing project 講兩個心理學家合作過程,最後 D 研究出品足以贏諾貝爾經濟學獎

我覺得好鬼好睇...

Start up nation 又係以色列嘢,講點解佢地創新科技咁鬼掂

我係主要睇經濟類書籍...
如果想買paperwhite 32gb

大家prefer買行定水?黑定白?

從來無遇過你既問題
「管理我的內容和設備」
你係用 apprentice Alf 下載既插件 dedrm ?

其實我最想解決嘅問題係 calibre 話本書係 azw format 唔支援,要係 azw3 至得,所以轉唔到繁中!

從來無遇過你既問題
「管理我的內容和設備」

其實我最想解決嘅問題係 calibre 話本書係 azw format 唔支援,要係 azw3 至得,所以轉唔到繁中!

唉呢樣幫唔到你
我唔揀食繁簡都睇
Calibre 自己都可以轉 azw3 啦
你自己再實驗吓啦希望你成功

香港好似冇行貨
我用緊KPW2 水貨都3 年仲好地地
顏色我都係prefer 黑,黑框感覺上更容易集中於內容,冇白框咁刺眼

香港好似冇行貨
顏色我都係prefer 黑,黑框感覺上更容易集中於內容,冇白框咁刺眼

收到
Kobo 台灣做梗4折到今晚

香港好似冇行貨

Groupon 咪有行貨囉,保一年
寫幾十次都繼續睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞