Kindle及電子書交流區[1]

1001 回覆
73 Like 0 Dislike
想請問你地係登入amazon us定cn??
Amazon US/JP之前減價諗住買返部, 但佢話唔運去香港
Amazon US/JP之前減價諗住買返部, 但佢話唔運去香港

以前係德國睇都係話唔寄去香港 一係搵轉運啦
amazon 個網買kindle 書都好貴下
好多都係平真書少少only

係 所以上其他網搵好過

係 所以上其他網搵好過

咩網?
唔想down 翻版

正價美國會運

係 所以上其他網搵好過

咩網?
唔想down 翻版

正版
Kobo
Google play

Amazon 你可以等佢減價
研究吓點用 eReaderIQ

中國亞馬遜 D 英文書有 D 會平少少
例如本 the gene 大陸八十幾人仔,英亞賣緊十三英鎊
中國亞馬遜每幾個星期就有幾本英文書減價。bill gates 推薦既 what if 曾經減到 9.99 人仔。

係 所以上其他網搵好過

咩網?
唔想down 翻版

正版
Kobo
Google play

中國亞馬遜每幾個星期就有幾本英文書減價。bill gates 推薦既 what if 曾經減到 9.99 人仔。

感謝教學
有時kindle 版平果少少
寧願買實體算數
搞到買左部機無得嘆

咩網?
唔想down 翻版

正版
Kobo
Google play

感謝教學
寧願買實體算數
搞到買左部機無得嘆

所以我先研究緊點樣scan書最快

咩網?
唔想down 翻版

正版
Kobo
Google play

感謝教學
寧願買實體算數
搞到買左部機無得嘆

用咗幾年 kindle 基本上唔再考慮買實體書
因為實在太方便
而家係買唔到電子
甚至搵唔到 scan 既老翻
先會考慮買實體
實體同電子之間既差價,已經唔再屬於考慮範疇
實體同電子之間既差價,已經唔再屬於考慮範疇

識嘆

正版
Kobo
Google play

感謝教學
寧願買實體算數
搞到買左部機無得嘆

要點scan ? 我有d 書連網上都冇得買,想scan 落去kindle,但有咩方法平快?

感謝教學
寧願買實體算數
搞到買左部機無得嘆

要點scan ? 我有d 書連網上都冇得買,想scan 落去kindle,但有咩方法平快?

我買左部野scan 但我未得閒研究多啲

佢連埋隻software嘅 scan完可以排版 但我未用
Scan厚書會好辛苦下 因為攤唔平

我仲試左用一隻電話app叫finescanner 紅色icon嘅
就係影相 之後就會用OCR 將啲相入面嘅字變返做可以係電腦到edit嘅text 但好睇你影相手勢
有時你影相影得衰嘅話 佢就會理解錯 出錯左啲字 或者排版變到好奇怪
呢個方法嘅話 你預scan完再校對要用大約2-3個鐘....

如果你捨得嘅話 可以𠝹開書脊 將本書分開幾份 咁啲書就可以完全攤平 但呢個係好極端嘅做法

感謝教學
寧願買實體算數
搞到買左部機無得嘆

切書背,放入 scanner 然後 OCR,然後 proofread

所以直接買過晒電子書會係一個比較正常既行為

咩網?
唔想down 翻版

正版
Kobo
Google play

感謝教學
寧願買實體算數
搞到買左部機無得嘆

我就寧願睇電子書

切書背,放入 scanner 然後 OCR,然後 proofread

有啲書冇電子書好攞命
香港啲書好多都冇

有啲書冇電子書好攞命
香港啲書好多都冇

咁咪唔好睇香港既書囉
吸收吓國際視野

有啲書冇電子書好攞命
香港啲書好多都冇

咁咪唔好睇香港既書囉
吸收吓國際視野

就係有太多英文書 所以想睇下中文
有冇得睇national geography
有訂開實體但好多字唔識
想用kindle查字典
我部paperwhite啲電完全頂唔到一日
搵埋Amazon問都搞唔掂
我部paperwhite啲電完全頂唔到一日
搵埋Amazon問都搞唔掂

咁要換過部喎
bookzz 都有好多書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞