Kindle及電子書交流區[1]

1001 回覆
73 Like 0 Dislike
二手paperwhite 3 入手
Kobo啲電子書做緊半價
是未台灣先有?
佢轉咗我去香港,但減得5蚊
😔‼kindle keyboard 3G ......LM
打算轉PAPER WHITE 32GB, 留名先
是未台灣先有?

改地址
仔唔得就用 VPN

3G 識食
Paperwhite 查字典時有冇得disable d highlight 同note,想一禁落去直接係最頂出解釋,好似舊版kindle咁

Btw 你地用咩字典,有冇唔係蝗字

3G 識食

我係一出就買,所左好多年。又免費上網。

3G 識食

我第一部係 kindle 4 比你慢入坑了
是未台灣先有?

改地址
仔唔得就用 VPN

攪掂,好平
如果大家有微信,可以試試微信推送
Id: tuiebook
關注後你可以跟據指示作出推送
我也在研究中, 大家一起討論下

Anyway, 我估推送完都要輸出到電腦去轉換成繁體直排才有心機看書

有得免費咁開心
我之前喺淘寶用100蚊買左個類似咁嘅服務,都係想要咩書就喺Wechat 同佢講,咁就會推送去kindle到,都幾方便嘅講真,畀少少錢就唔洗煩咁多嘢,係衰在通常都係簡體咁囉

Anyway, 我估推送完都要輸出到電腦去轉換成繁體直排才有心機看書

有得免費咁開心
我之前喺淘寶用100蚊買左個類似咁嘅服務,都係想要咩書就喺Wechat 同佢講,咁就會推送去kindle到,都幾方便嘅講真,畀少少錢就唔洗煩咁多嘢,係衰在通常都係簡體咁囉

其實可以唔使錢推送架
你既然裝咗 WeChat
你搵吓 kindle 既公眾號求其搞個
跟住指示做就得
我以為係大陸人先會鍾意豪錢俾人幫自己做 D 好容易自己都做到既嘢
原來而家連香港人都係咁

我第一部係 kindle 4 比你慢入坑了

3G 係咪好慢

3G只係可以買書下載書,睇睇維基同亞馬遜網頁。係好慢,但係只係做到呢兩樣嘢,唔需要快...

有得免費咁開心

其實可以唔使錢推送架
跟住指示做就得
我以為係大陸人先會鍾意豪錢俾人幫自己做 D 好容易自己都做到既嘢
原來而家連香港人都係咁

請問如何做免費推送?

有得免費咁開心

其實可以唔使錢推送架
跟住指示做就得
原來而家連香港人都係咁

咁又就唔好咁講,之前唔知有得免費姐,100蚊可以用終生,用得睇得算係咁啦
有無巴打知點樣將電腦入面嘅Kobo電子書轉去kindle睇?
整到團年飯都仲未有得睇
點先可以揭頁嗰時唔會黑一黑

有得免費咁開心

其實可以唔使錢推送架
跟住指示做就得
原來而家連香港人都係咁

咁又就唔好咁講,之前唔知有得免費姐,100蚊可以用終生,用得睇得算係咁啦

Kindle推吧
Kindle电子书库
Kindle阅读者

呢三個你關注完跟住指示做就得
本人覺得 D 書排版麻麻

其實可以 D 書係網上下載完自己用電腦連線,或者自己用 calibre 推送,如果你要快靚正的話... 微信推送有時候好慢
有無巴打知點樣將電腦入面嘅Kobo電子書轉去kindle睇?
整到團年飯都仲未有得睇

你將你呢條問題嘅英文google下咪知囉!
整到團年飯都仲未有得睇

Kobo desktop
Calibre
Obok plugin (check out apprentice Alf for details)
整到團年飯都仲未有得睇

你將你呢條問題嘅英文google下咪知囉!

而家 D 人好鬼懶
Baidu kindle 吧日日好多帖等人幫佢搵書下載
原來個post 係呢到
各位有咩書好推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞