Kindle及電子書交流區[1]

1001 回覆
73 Like 0 Dislike
出緊福仁買

已買900蚊

福仁 1/F定地下 ?

1/f 紅葉

師兄買邊個版本?我諗緊買4G定32G好
有冇人用Voyage?
有冇用套? 邊隻?
好似覺得用左就無左薄同輕既賣點

有呀,用原裝可以摺埋果隻,
唔用套好驚放袋整爆mon
有冇人用Voyage?
有冇用套? 邊隻?
好似覺得用左就無左薄同輕既賣點

你要輕薄就應該買 oasis 啦
見淘寶有官方店
想問下內地版可唔可以喺香港買amazon us啲書
定係要同個cs講移除限制
見淘寶有官方店
想問下內地版可唔可以喺香港買amazon us啲書
定係要同個cs講移除限制

應該可以
我經常係內地買 UK 既書
但係我有英國信用卡
新版 kobo aura H2O
http://www.trustedreviews.com/kobo-aura-h2o-2017-review

有新機可買啦
用緊英版Kindle 5th Gen
想問點樣先可以睇直版嘅中文書?
我一入落去啲位錯晒,我啲書係Haodoo down 落嚟
感謝

出緊福仁買

已買900蚊

福仁 1/F定地下 ?

1/f 紅葉

4G都夠擺幾千本啦
一路心思思想買kindle,終於係4月個時係福仁買左美水4GB paperwhite 880蚊,加多80蚊買埋原裝皮套。買左之後真係睇多左書,比起用電話睇書爽好多,又輕便,特別係查字典功能簡直無得彈
有無人有用過 oasis 個 InkCase?
本身都有 voyage,但係要帶多部野始終有啲麻煩
出緊福仁買

已買900蚊

福仁 1/F定地下 ?

1/f 紅葉

4G都夠擺幾千本啦

漫畫一本可以成400mb
有無人有用過 oaxis 個 InkCase?
有啲心郁郁想買部kobo h2o
http://www.trustedreviews.com/kobo-aura-h2o-2017-review

有新機可買啦

我都諗緊kobo 定kindle
爬咗好多文都唔明

主要我想睇英文書好方便咁查到英漢字典
其他都唔算太重要
咁應該選咩好,感恩!

英漢應該 kindle 方便 D 既
Kobo 你唔自己塞中文 font 入去,連中文都睇唔到
出緊福仁買

已買900蚊

福仁 1/F定地下 ?

1/f 紅葉

4G都夠擺幾千本啦

漫畫一本可以成400mb

唯有睇完就剷左佢,要睇先dl 返
有無人有用過 oaxis 個 InkCase?

無用過 ink case
手多多買過佢部 E43 (有時叫E4)
佢個介面麻麻地
翻頁殘影嚴重
感應慢
部 E43 退貨退唔切
百度有 D 評測
但自己小心睇吓係咪水軍寫既評測
留名,買左paperwhite
裸跑會唔會好玩命

要著衫㗎咩, 一直裸機

有新機可買啦

爬咗好多文都唔明

其他都唔算太重要
咁應該選咩好,感恩!

其實一般入門又唔買繁中書都會係建議Kindle 先
因為系統寫得好啲,無咁多bugs ,用上去無咁煩。
跟你閱讀時間揀kindle 就得,愈貴愈輕
一路心思思想買kindle,終於係4月個時係福仁買左美水4GB paperwhite 880蚊,加多80蚊買埋原裝皮套。買左之後真係睇多左書,比起用電話睇書爽好多,又輕便,特別係查字典功能簡直無得彈

原裝套咁平? 🤔
有冇網站好似天火藏書咁轉繁體但唔會變成打直?

有新機可買啦

爬咗好多文都唔明

其他都唔算太重要
咁應該選咩好,感恩!

其實一般入門又唔買繁中書都會係建議Kindle 先
因為系統寫得好啲,無咁多bugs ,用上去無咁煩。
跟你閱讀時間揀kindle 就得,愈貴愈輕

先感謝解答
小弟會睇繁中書,應該可能跟post 1巴打啲link入
但主要想睇個字典問題,因為繁中書好似部部差唔多

Kindle 字典好方便,禁實就查到
原裝唔夠用仲可以自己入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞