Kindle及電子書交流區[1]

1001 回覆
73 Like 0 Dislike
其實心思思咗好耐
我知道唔算貴,但因為自己懶,驚買完返去會放低唔用,想問清楚再決定買唔買
我見好多人都推介pw,話有背光比較好
1) 如果睇漫畫過落pw 會唔會好麻煩好多程序?
2) 同埋見好多都話係用pc 整,如果mac 機係咪都一樣整到?
3) 如果新手係咪應該買部入門版試試先?(其實漫畫我都唔算多睇,不過有得睇又覺得幾正

多謝大家解答
其實心思思咗好耐
我知道唔算貴,但因為自己懶,驚買完返去會放低唔用,想問清楚再決定買唔買
2) 同埋見好多都話係用pc 整,如果mac 機係咪都一樣整到?
3) 如果新手係咪應該買部入門版試試先?(其實漫畫我都唔算多睇,不過有得睇又覺得幾正

多謝大家解答

冇記錯Mac都應該過到書落去
Calibre好似都有Mac版
漫畫就答你唔到了
其實心思思咗好耐

多謝大家解答

漫畫就答你唔到了

漫畫有個網係push email 去kindle, 線都唔洗插
其實心思思咗好耐

多謝大家解答

漫畫就答你唔到了

漫畫有個網係push email 去kindle, 線都唔洗插

係咪大家講嘅 vol.moe?
我今日已經忍唔到手買咗pw
但我去store 到點解變咗殘體
我喺電腦login amazon係英文
救指教
oasis LM
其實心思思咗好耐

多謝大家解答

漫畫就答你唔到了

係咪大家講嘅 vol.moe?
我今日已經忍唔到手買咗pw
但我去store 到點解變咗殘體
我喺電腦login amazon係英文
救指教

amazon 有唔同地區,中國amazon 同美國amazon 2個market係分開既。想係amazon買中文書要開中國區ac xxxxx@kindle.cn 得殘體書,但可以自己轉返繁體or jb 部機改繁中字體
買左一個禮拜到有d 心得

pw3 個moon 較到最暗其實都有背光,出screensaver 個陣先叫完全無光

得6寸睇漫畫都幾辛苦,放大唔方便,除非有軟件好似布卡幫你張每一版cut 開2,3份,否則睇到眼都花。

jb既話 換screen saver同換字體都有d bugs, jb完用到既容量 少左

有個voice 既file 係用來 做text ti voice, 可以delete 換取容量
新手想買部PW, 有幾條問題想問問, 有錯請屌
1. 日版同美版會唔會有分別?
2. 想買部PW, 有冇巴絲係日本amazon買過?
3. wiki wong 個網有得買, 價錢好似差唔多, 又有冇巴絲係係佢到買? , 又或者大家係邊到入手
thanks
3. wiki wong 個網有得買, 價錢好似差唔多, 又有冇巴絲係係佢到買? , 又或者大家係邊到入手
thanks

用緊日版 至少中英文都出到 介面提供嘅語言都係咁多 我用到美國amazon acc(好似係) 登入 應該冇分別 另外 Hktv唔係長期缺貨咩?
有部paperwhite15黑色美版放到幾多
550放左
550放左

都唔錯丫
550放左

都唔錯丫

貼多少少買到16
Btw估唔到kindle二手都唔平
想入手kindle,想睇書同漫畫(黑白),應該買邊部

一般kpw 3 4GB 真係夠用,除非你要儲漫畫先上32gb

二手kpw買唔買得過
利申學生哥

淘寶有kobo glo 翻新貨,同第一代kpw 差唔多,賣緊368人仔
我用左半年都冇穿冇爛

求link

http://c.b3yt.com/h.dvJtF5?cv=HxVzQLMf5Z&sm=42a639
不過要自己裝返個kms同用koreader 先夠順,怕煩就買kindle 基本版,像素高d但冇燈。

會唔會好lag?
諗住平平地入部 想問吓裝個kms+koreader煩唔煩架?
想入手kindle,想睇書同漫畫(黑白),應該買邊部

一般kpw 3 4GB 真係夠用,除非你要儲漫畫先上32gb

二手kpw買唔買得過
利申學生哥

淘寶有kobo glo 翻新貨,同第一代kpw 差唔多,賣緊368人仔
我用左半年都冇穿冇爛

求link

http://c.b3yt.com/h.dvJtF5?cv=HxVzQLMf5Z&sm=42a639
不過要自己裝返個kms同用koreader 先夠順,怕煩就買kindle 基本版,像素高d但冇燈。

會唔會好lag?
諗住平平地入部 想問吓裝個kms+koreader煩唔煩架?

Kobo 原裝系統有d慢,KOReader 可以叫店主裝埋。
kms 唔難裝,裝完kms 入KOReader 唔會lag 死,用佢會順d功能好d。
thanks

用緊日版 至少中英文都出到 介面提供嘅語言都係咁多 我用到美國amazon acc(好似係) 登入 應該冇分別 另外 Hktv唔係長期缺貨咩?

多謝解答
WIKI個網我見得白色
Kindle paper 2016 32G

啱啱睇完「幼女戰記1-4」
比標題呃左。除左主角係幼女外,完全係一本軍事小說

而家睇緊「大前研一」寫的 低智商社會
今日買左部kindle8
今日買左部kindle8

竟然
不如大家分享下有乜書好睇

啱啱開左斯洛登本無處可逃

中定英
最好就「中文書」
小弟英語真係唔多掂
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞