Kindle及電子書交流區[1]

1001 回覆
73 Like 0 Dislike
新版 kobo aura H2O
http://www.trustedreviews.com/kobo-aura-h2o-2017-review

有新機可買啦

我都諗緊kobo 定kindle
爬咗好多文都唔明

主要我想睇英文書好方便咁查到英漢字典
其他都唔算太重要
咁應該選咩好,感恩!

英漢應該 kindle 方便 D 既
Kobo 你唔自己塞中文 font 入去,連中文都睇唔到

其實一般入門又唔買繁中書都會係建議Kindle 先
因為系統寫得好啲,無咁多bugs ,用上去無咁煩。
跟你閱讀時間揀kindle 就得,愈貴愈輕

先感謝解答
小弟會睇繁中書,應該可能跟post 1巴打啲link入
但主要想睇個字典問題,因為繁中書好似部部差唔多

Kindle 字典好方便,禁實就查到
原裝唔夠用仲可以自己入

係 就係咁所以想比較下kobo會唔會都有

咁呢個要等其他巴打答你
因為我都唔知
有冇網站好似天火藏書咁轉繁體但唔會變成打直?

用calibre
有無人有用過 oaxis 個 InkCase?
本身都有 voyage,但係要帶多部野始終有啲麻煩

無用過 ink case
手多多買過佢部 E43 (有時叫E4)
佢個介面麻麻地
翻頁殘影嚴重
感應慢
部 E43 退貨退唔切
百度有 D 評測
但自己小心睇吓係咪水軍寫既評測

邊到買可以退貨?

佢個介面麻麻地
翻頁殘影嚴重
感應慢
部 E43 退貨退唔切
百度有 D 評測

邊到買可以退貨?

淘寶 我住內地要寄番俾佢好容易
你如果住香港既話
要寄順豐(好似係)就會比較貴
淘寶D comments 有一半都係話唔掂
你買得就預備跌錢算 😅

買多左
6吋機啱用

$80
tg vennt44

Kindle 痴左Mon 貼會反光 失去買Kindle 既point
淘寶買套通常都送塊膜,上面個師兄咪玩啦
磨砂芒貼嘅話應該唔會反光架喎

淘寶d套平同貴既質素會唔會差好遠?

有好大分別
但有時候俾咗錢都未必有好貨
9 蚊隻果 D 得啖笑
買過二十幾一隻既,用幾個月之後突然爆開
竹亭小徑 D 唔錯
但都已經去到五十幾蚊隻
竹亭小徑 D 福袋都幾好玩既... 四十幾五十幾有兩隻有瑕疵

有好大分別
但有時候俾咗錢都未必有好貨
9 蚊隻果 D 得啖笑
買過二十幾一隻既,用幾個月之後突然爆開
竹亭小徑 D 唔錯
但都已經去到五十幾蚊隻
竹亭小徑 D 福袋都幾好玩既... 四十幾五十幾有兩隻有瑕疵

咁一開始買個貴d仲好
我睇下先 唔該巴打
買paperwhite係咪好d?

買 oasis 仲好呀
英國本 which? magazine
類似選擇月刊

佢個介面麻麻地
翻頁殘影嚴重
感應慢
部 E43 退貨退唔切
百度有 D 評測

我都諗過買,好彩冇買
我覺得呢個牌子d 野伏伏地,
如果想要細部d 既電子書係咪冇乜選擇?
係淘寶見到部5 吋電子書欣博閱G5 師兄有冇用過?
英國本 which? magazine
類似選擇月刊

美亞又做減價
Kindle 2015 同2016 有咩分別?
美版同日版又有咩分別?
淘寶果左隻殻都算貴 四十幾
好堅固耐用

邊隻?有無link?
Kindle 2015 同2016 有咩分別?
美版同日版又有咩分別?

係咪講緊paperwhite呀?係既話2016多左白色揀
美日都係一樣咁用

買 oasis 仲好呀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞