Kindle及電子書交流區[1]

1001 回覆
73 Like 0 Dislike
想問睇漫畫除左vol.moe 之外
仲有咩選擇
正版就得日本amazon 先有 仲要係日文
想問睇漫畫除左vol.moe 之外
仲有咩選擇
正版就得日本amazon 先有 仲要係日文

Kobo
kobo Aura one 周圍都無晒貨,咁癲

好耐之前都冇哂啦 好賣到

三月中問過金鐘間 Kelly and walsh,當時有... 再等等啦

三月中問過金鐘間 Kelly and walsh,當時有... 再等等啦

部野有咩咁勁 點解咁貴
咁大部好唔方便

部野有咩咁勁 點解咁貴
咁大部好唔方便

唔係好貴遮
佢研究過佢最豪既顧客係中年女士
所以咪大本 D 俾老花人士
夜晚會自動調光,變黃,唔怕影響睡眠
防水!!
而家得佢呢部同 nook glowlight plus

oh

oh

佢唔擺 display unit 出黎
你要問下先知道有無貨
仲用緊kindle 4
不過好耐冇用
想請問有咩網有得dl d外國雜誌eg TIME?
仲埋點轉pdf先睇得最舒服?
岩岩係amazon買左kindle 等緊代運
請問呢想加字典係咪得kindle先有
kobe要搞好煩
另外有冇巴打收到風kpw4幾時出
廢事買完3先中伏
萬謝

Kobo 我一直用英英字典,佢自動有窩
KPW4 好似話年尾
百度 kindle 吧有人貼過
然後 eReader 轉載
然後又返咗去百度 kindle 吧
其實每代相差好少,揀部自己鍾意就算啦
仲用緊kindle 4
不過好耐冇用

Calibre 可以自己下載
首頁應該有其他方法啦
PDF 就算啦咪用 kindle 睇啦
想買
大陸書多pdf format
但我睇巴打講睇pdf唔好買6吋
咁買幾大
啲字可唔可以放大?
同埋可唔可以寫筆記
襟唔襟跌
想買
咁買幾大
啲字可唔可以放大?
同埋可唔可以寫筆記
襟唔襟跌

PDF 唔好用墨水屏
用iPad之類平板睇啦
大陸書係邊類書?
而家好多大陸書都有 mobi ePub 版本 🤔

寫筆記又係平板好 D

跌就當然唔好跌啦
上Hktvmall睇見有paperwhite 3賣,但係點解日本版會貴過美國版?
想買
咁買幾大
啲字可唔可以放大?
同埋可唔可以寫筆記
襟唔襟跌

PDF 唔好用墨水屏
用iPad之類平板睇啦
大陸書係邊類書?

寫筆記又係平板好 D

跌就當然唔好跌啦

ipad傷眼嘛
大陸中醫書
仲用緊kindle 4
不過好耐冇用

Calibre 可以自己下載
首頁應該有其他方法啦
PDF 就算啦咪用 kindle 睇啦

快樂免費睇經濟學人中
想買
咁買幾大
啲字可唔可以放大?
同埋可唔可以寫筆記
襟唔襟跌

PDF 唔好用墨水屏
用iPad之類平板睇啦
大陸書係邊類書?

寫筆記又係平板好 D

跌就當然唔好跌啦

ipad傷眼嘛
大陸中醫書

http://pan.baidu.com/share/link?shareid=4220579834&uk=1771383175
好似呢D咁
不過岩岩响ANDROID DOWN左個READING MODE APP
都幾好冇咁光
上Hktvmall睇見有paperwhite 3賣,但係點解日本版會貴過美國版?

你望下日本版個gb 數係咪32
Paperwhite 係Taobao 買定Amazon US買好?
定係香港搵間實體買算?
請問呢想加字典係咪得kindle先有
kobe要搞好煩
另外有冇巴打收到風kpw4幾時出
廢事買完3先中伏
萬謝

Kobo 我一直用英英字典,佢自動有窩
KPW4 好似話年尾
百度 kindle 吧有人貼過
然後 eReader 轉載
然後又返咗去百度 kindle 吧
其實每代相差好少,揀部自己鍾意就算啦

如果想另加字典或者轉英漢呢?

呢樣我都唔識 sorry
Paperwhite 係Taobao 買定Amazon US買好?
定係香港搵間實體買算?

HKTV Mall / Groupon
都會平過你上淘寶
US 買番黎加埋運費差不多同 groupon 一樣錢
而且 groupon 有一年保養,HKTV 我唔清楚,但應該都有
你上淘寶/美國買番黎,反而無保修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞