Kindle及電子書交流區[1]

1001 回覆
73 Like 0 Dislike
英國本 which? magazine
類似選擇月刊

美亞又做減價

幾時減oasis
Kindle 2015 同2016 有咩分別?
美版同日版又有咩分別?

係咪講緊paperwhite呀?係既話2016多左白色揀
美日都係一樣咁用

唔該 因為見到紅葉美版貴過日版
有無人有用過 oaxis 個 InkCase?
本身都有 voyage,但係要帶多部野始終有啲麻煩

無用過 ink case
手多多買過佢部 E43 (有時叫E4)
佢個介面麻麻地
翻頁殘影嚴重
感應慢
部 E43 退貨退唔切
百度有 D 評測
但自己小心睇吓係咪水軍寫既評測

我都諗過買,好彩冇買
我覺得呢個牌子d 野伏伏地,
如果想要細部d 既電子書係咪冇乜選擇?
係淘寶見到部5 吋電子書欣博閱G5 師兄有冇用過?

我無用過 G5
五寸可以接受就不如買 kobo mini
淘寶果左隻殻都算貴 四十幾
好堅固耐用

邊隻?有無link?

唔該巴打
淘寶買套通常都送塊膜,上面個師兄咪玩啦

淘寶d套平同貴既質素會唔會差好遠?

有好大分別
但有時候俾咗錢都未必有好貨
9 蚊隻果 D 得啖笑
買過二十幾一隻既,用幾個月之後突然爆開
竹亭小徑 D 唔錯
但都已經去到五十幾蚊隻
竹亭小徑 D 福袋都幾好玩既... 四十幾五十幾有兩隻有瑕疵

你用圖片模式揾翻我前10頁8頁買左個套, 可以當買 stand 用, 幾方便。
大家d 簡睇電子書都會轉繁體? 但就咁睇簡體
大家d 簡體電子書都會轉繁體? 定就咁睇簡體
有冇巴打會買mooInk黎試?

一路都想買E-reader
但係我主要睇繁中書 同埋新書比較多
係咪都係試下mooInk比較好?

價錢其實睇落同Paperwhite差唔多
而且support pdf epub mobi
上網dl到既英文書都可以放埋入去睇
好似都幾好咁 有冇巴打比下意見

都未到手點知窩 ...
hktv mall嗰啲第三代同amazon嗰啲2016版有冇分別?

應該一樣 都係300ppi

訂咗,諗住睇下中文書,我都驚中伏

訂咗,諗住睇下中文書,我都驚中伏

Ptt Book版有睇左實機demo,可以參考一下
有冇人知Kindle睇日文書好唔好?
我見好似要用VPN先買到日文書
kw做緊99蚊,抵唔抵買?

我指amazon

最新版本?係就抵
一路心思思想買kindle,終於係4月個時係福仁買左美水4GB paperwhite 880蚊,加多80蚊買埋原裝皮套。買左之後真係睇多左書,比起用電話睇書爽好多,又輕便,特別係查字典功能簡直無得彈

原裝套咁平? 🤔

水貨客佬無呃就正路係既
Btw, 個套質素係幾好
kw做緊99蚊,抵唔抵買?

加埋運費應該同係香港買差不多 🤔
一路心思思想買kindle,終於係4月個時係福仁買左美水4GB paperwhite 880蚊,加多80蚊買埋原裝皮套。買左之後真係睇多左書,比起用電話睇書爽好多,又輕便,特別係查字典功能簡直無得彈

原裝套咁平? 🤔

水貨客佬無呃就正路係既
Btw, 個套質素係幾好

80 真係好抵 👍🏼
有冇巴打後悔買kindle?

同ipad比較之下,對眼真係明顯地冇咁唔舒服?

冇後悔過 真係好正
因為咁睇多左好多書 屋企又可以慳返啲位

iPad嗰啲會反光 睇得耐會唔舒服

冇後悔過 真係好正
因為咁睇多左好多書 屋企又可以慳返啲位

iPad嗰啲會反光 睇得耐會唔舒服

巴打睇開小說?

我要睇wsj同埋工具書,有機會要揭黎揭去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞