[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
Ssd
afterburner check usage
不過BM270也有拿到IXBT的推薦獎吧
看起來性能也不差就是了.

咁打機會唔會有殘影 ? 我見人講上網都會殘影
唔知係我眼殘定係真係冇, 總之我唔多覺
呢隻mon個反應時間寫MPRT 1ms, 雖然唔係GTG, 但MPRT 1ms都唔會差得去邊掛?
佢有得較個response time去到fastest, 但係開左就冇Freesync
2k mon 60Hz 唔打機
Mon同display card都有 HDMI 1.4 / DP1.2

用 HDMI 定 DP好啲?
6000零蚊 curved monitor 最少想要2k only駁macbook睇戲到底有咩好介紹
DP
DP好係邊度?
撘單問埋DP去mini DP 同 DP去DP 有冇話有咩分別?
Thanks

https://www.coolaler.com/threads/asus-rog-swift-pg349q.355021/
https://www.asus.com/Monitors/ROG-SWIFT-PG349Q/

ASUS ROG Swift PG349Q
華碩 ROG 要補出一款PG348Q的升級版
規格跟AW3418DW, X34P一樣的PG349Q.
我最後都買左呢隻 覺得個芒太光
100好光 刺眼
打機係爽
但上網睇野好辛苦
你買個hdmi 一開三咪得
pc 插dp
其他照插hdmi
LG 32UL950-W
各位師兄對呢個mon評價如何?睇片打機用
買u3219q 好過
勁d!?
平3000🤤 流晒口水
C34f791同佢比呢?淨睇戲
曲mon來?以架新科技好多名目。睇到眼都花。真心唔識分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞