[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
中央田見到4999$
【心得】LG 開箱 32UL950
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=518546

香港一個網友在巴哈發了32UL950開箱文呢
真的7天任換就好了
光點死點也要5點才能換
陰陽應該要直接找LG了 他們的派上來檢查螢幕的人員 "視力"真的是
大家點睇Acer VG240Y bmiixfor間中打fps遊戲+睇片
依隻有無巴打評價

1.預算多少
$1500左右

2.預計用途是什麼
Netflix, 電影, PS4

4.遊戲佔總使用時間多少%?
30%

5.玩遊戲的話, 顯示卡是哪張?
電腦唔玩遊戲

6.希望的螢幕尺寸大小&解析度
依到可唔可以講下電視
無4k
買買買
有地方擺就買咗

連運先手$6200

放公司又駁唔到屋企部枱機

但呢隻嘢明顯唔可以取代PG27UQ,我純粹想見識5k gaming
睇中左lg 34gk950g,一睇到呢個post即刻唔敢買...
外星人3418dw同asus pg348q係咪好過lg?
ad27qd定xb271hu好?
唔係唔買呀嗎
34GK950G 好d
最近買左部Acer 27吋 4k VG270K效果唔錯
ad27qd 冇g-sync 雖然唔知未來會唔會support到
xb271hu就有
但就咁講耐用/少問題,邊隻比較好?
見到2隻都有唔同嘅問題出現
ad27qd嘅問題好似就比較多d
重諗緊邊隻好
想買個hdr mon

打機、執圖、睇片用,未來可能剪下片

想問下
S2718d u2518d pa27ac 比較大家會簡邊個

或者其他推薦, 預算最高pa27ac有啲肉赤
27吋以上太大唔考慮

Display用緊1060怕推唔郁4k冇考慮
viewsonic 呢個牌子點?
主要煲劇+睇戲

想入手 XG3240C
VA panel
32" 曲面 + HDR 10
https://www.fortress.com.hk/zt/product/rog-swift-pg279q-monitor/p/BP_11834289
而隻pg279q 5600抵唔抵?
同樣27寸144hz加ips同g sync 仲有冇更抵玩撰擇?
G-Sync fully compatible
咁ad27qd好似好d
見依2隻都有d問題出現過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞