[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
YES 幾抵玩
我之前淘咗個2k 27吋霧面做得差,睇到好辛苦,今日換咗個二手東aoc舒服晒
btw 淘寶mon都係玩下,正式想要一隻1080p 144(24inch)打機 + 4k 27inch 睇戲。
但係舊mon + 淘寶mon 都唔知放邊好
如果想買mon打直睇下word pdf 同上下連登 細細地有咩推介 ?
睇咗少少資料 請問2k 144hz monitor 係咪viewsonic xg2703-gs最好
想買多個mon for普通睇戲 冇咩要求 放到係牆到就得 有咩推介

有諗過買返aoc 但係無但係
請問X27 係咪得中央田有??

揾唔到其他網有報價
Mg279q 黃金3500
想問下如果淨係玩ps4(槍game多)
S2419H係咪最好既選擇?
我見佢有1080 HDR 60Hz IPS
Sales開$1550
之前amazon買左個monitor
送到黎check到有一粒死點
同返cs講佢話可以退 叫我買過
但係amazon官方無晒貨.. 大家覺得退唔退好
退
有得退當然退啦
Mon可以有好多問題,一兩粒死點算輕微喇。死點<光點<漏光<陰陽
換返黎有其他問題咪仲衰,如果冇其他問題唔換好過
試緊用軟件fix死點
睇下得唔得 如果唔得再睇下點算
多謝各位意見
curved va 同ips差得遠唔遠?
想搵qhd freesync ips 144好似無乜選擇
漏光唔係都算普遍咩
唔係全黑畫面我又唔係好覺
價錢差得遠
所以我買左va 用落幾唔錯
我要度個spec得隻陳年asus同隻未派貨既gigabyte
如果VA 144 freesync 就大把 下個月仲有aoc隻新野 好似幾正
其實係
低中價位mon有少少漏都好正常
有一兩點死點其實係咪都叫正常.
想問下amazon退貨係咪就咁去郵局俾錢送返去
佢退款到會加埋運費
我想問下S2719DGF好定mag27cq好
差唔多價錢
買左pa32uc-k,自己抬返屋企,只係知好重,超重同好撚重
落場行左一轉, 發覺 27-32" ips 2k/4k $3000 左右好似無乜選擇
少打機/睇戲, 文書用多
希望可以分享下使用感受
要等屋企人訓曬先抬返屋,不過佢連調色器,心理上平好多咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞