[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
冇比較 冇對手
平d 咪dell
21:9比較貴
ASUS XG35VQ/ACER Z35P
7千幾至8千幾
太貴了...
我都好想有信仰之眼
想買隻靚Mon睇戲,想d黑位實d,d色水豐富d
Budget around 10k+- 求推介
Dell S2417DG 平身想買但平左產
bm270
廣色域DCI-P3
直下式384區控光 黑位應該OK
3隻都停喇 同一塊panel
謝謝你,我去腦場望望先
o ic
如果有 舊貨
買唔買好或者等新mon?
應該未上市
想問下27吋mon係咪最好行2k

行1920x1080嘅話 asus vg279q 好唔好?

Thanks
咁仲有推介 因為依家隻moon有條橫線係上面,開始死死地
up2718q?
不過舊舊地款
24" 1080我已經覺得濛濛地 一粒粒咁
巴打不妨睇睇實物先
接受到就買
12k買舊款 都係諗清楚先,唔該廿澟
有無人係terminal買過mon
見佢同price.com價錢一樣,仲有得送貨
我個mon都係咁 ips mon黎
原本想買ew3270u
但度一度張枱發現唔夠高唔夠橫
5000左右27吋係咪得番27ul850揀
但又驚LG四角變色
想問一問
PG278Q 同 PG279Q
TN VS IPS
1ms VS 4ms
咁其實我想要淨高hz同低ms黎打槍game既話
IPS係咪唔洗考慮?
定係其實IPS係呢方面都有優勝之處呢?
補番啲資料
1.預算多少
$3000-5500左右

2.預計用途是什麼
主要Netflix,youtube,執相,好少打機

3.玩遊戲的話是主要玩什麼遊戲?
GTA

4.遊戲佔總使用時間多少%?
少於10%

5.玩遊戲的話, 顯示卡是哪張?
1080(唔係好記得)

6.希望的螢幕尺寸大小&解析度
27吋&4k
要快一定TN
IPS色彩同可視角度好D
有保唔怕
Va除左黑白對比靚 咁對其他顏色既對比大唔大? 同tn ips相比之下
尋日買左個U2518D
上網DL番個manual睇
發現manual寫跟盒有hdmi,driver cd但係入面又搵唔到
係咪中左伏
見到回多次,行貨係冇hdmi

U2518D系列包括了U2518D,U2518DR和U2518DX三個型號,其實三款配置規格和設計都完全一致,不同型號只是不同銷售渠道不同,區別只在於隨機附贈的線材不同.U2518D自帶線材是DP轉MDP線,U2518DR和U2518DX都是HDMI-2.0線。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞