[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
巴打買咗?有冇試用報告?
冇買
就咁望ok 姐
買左DELL U2718Q是否不智?
9成有d問題 正常成本都唔至呢個價錢
25吋 FHD 144Hz IPS
如果有埋 g-sync dci-p3 就好喇 ......
之前淨係睇開箱文同review
無search到災情就落左單
買左隻LG 29WK500 幾正又平
想問下點cal到同macbook pro retina同色?
同埋邊到有賣?高登行左轉都唔見有
買左一個禮拜S2417DG
暫時好滿意
樂觀啲,可能用落冇事呢
https://youtu.be/Rr3j29gSAMc
LG 34WL850的規格出來了

想說這款會是啥規格
結果是低規版的34WK95U
5120x2160 > 3440x1440
HDR600 > HDR400

4K 120/144Hz
不就27/32/43/65 4個尺寸會出吧
最重要的就是32吋想買的人最多吧
看來是友達IPS會最先搶到的機會比較大
然後三星VA也要出

PG27UQ的32吋版本想必勢必會很狂..
PG32UQ之類的型號名稱

https://www.amazon.com/HP-Emperium-HDR-1000-Soundbar-Streaming/dp/B07M888GH8
話說BFGD HP的那款已經開賣了
美國賣5000美金

https://www.tomshardware.com/reviews/hp-omen-x-65-emperium-4k-gaming-monitor,5999.html
一個評測也出來了

參考看看吧
想買個23-25 inch mon黎電腦同ps4兩用,
上網search price既熱門
Samsung LS24F350FHCXXK
AOC 24V2Q FreeSync Monitor - 零邊設計
請問依兩款有冇中伏?
或者有冇1000蚊既mon內推薦?
唔該哂
求 3000內 144Hz 1-2ms
24吋 FHD 或 27吋 2K
非曲芒 (必要)
支援Gsync Compatible 更好 (非必要)

係咪得TN 可以玩
水貨3000蚊 應該滿足到哩堆要求
上amazon 同 new egg?
或者京東淘寶

Pg248
包郵直送香港2735
記得check晒price.com, amazon, newegg, taobao個價先
好扑鎚
S2417DG 同 PG248Q 你覺得邊隻好啲
1k 180hz
2k 165hz
我自己會揀2k moon
但係價錢差成千咁濟
兩個都係tn面
D色唔知會點 都係問返其他巴打
利申 用緊va同ips 少玩fps類遊戲
請問下我部電腦係gtx 2070
如果想換個24吋 144hz mon玩下
2k其實需唔需要?問過d sales佢地都話24吋無必要2k
同埋2070玩game應該好難上到2k 144(好似係)
加上24吋2k 144hz 同無2k個價差成千幾蚊
咁我重應唔應該上2k?

24吋2k 144hz暫時搵到呢幾隻:
Dell S2417DG
AOC AG241QG
ACER XB241YU

定係我都係用返FHD 144hz算?同埋有無好介紹?
唔該各位巴打!
2080都冇上到144hz
打ps4 pro, benq 32benq ew3270u 係咪都夠用?呢部機個HDR 效果明唔明顯?
咁想請問下 24吋144hz有咩好介紹?
唔知dell有無呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞