[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
32ul950 新款 還要觀察吧
LG主流型號都有問題 32UL950 還有陰陽問題 品質真的不行吧?
巴打 早排 ebay全新做緊5800都冇乜人買
你一樣係美水 仲要賣8k
買回去那發生了 7天內有機會店面會換一台給人?
至少也可以送保養吧
自行判斷了 台灣跟香港不一樣 台灣網路無條件七天內可退
也沒每一台都有這種情況就是了
但IPS的確是LG才是名門了.
不談論EIZO CG的松下面板或者友達AHVA+FALD
畫質應該最強就是LG了吧
32UD99, 32UL950台灣都不賣真的可惡
陰陽問題似乎很難換貨吧.
台灣有網購七天可退真的保障高多了
買螢幕本來就都是抽獎就是了
LG陰陽問題是很難換貨
一萬港幣以上的螢幕 我不敢買LG的
其實我的27uk600 也有輕微陰陽
HI, 各位巴打,剛剛我換左張2080,打算換埋MON
但係想知道假設有筆直的話有冇必要追4k mon?平時主要都係打機睇片(FPS,PS4)等
以前用FHD 轉左之後好似發現左另一個世界咁啲色好靚
我嗰個冇閃屏
真心好滿意(可能我要求低
2080 4k high 剛剛好60fps
新世代game 一出應該頂唔住
price.com第一間 嗰陣得佢一間有貨
出左去影唔到
AOC 27B1H
https://www.price.com.hk/product.php?p=385663&gp=21
想要27吋 無邊框 IPS有無邊隻抵玩過佢?
但係2K價錢就差好遠
newegg賣$1,020.99
有冇巴打比下建議,已經糾結左一個月,機都砌好,差個moon
想要2k 1ms va 144hz嘅,求推薦
Thx bro, 岩岩爬過下文,想問下ASUS ROG Swift PG279Q而隻好唔好?
WQHD應該好過FHD?
Ag273qcx 點睇
宜家有冇MON係IPS 1440p 144HZ 1MS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞