[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
唔該哂巴打
想搵隻mon 有以下功能,求巴絲們推介
23-25吋
可調垂直高低及內外
2個HDMI 位
1個VGA位
內置喇叭
不用2k 顯示
畢直$1900以下
今日落左腦場睇, 最後決定MSI mag241c同samsung CFG73 24吋二選一
MSI 外框型仔D, 有on screen準心
samsung有QLED, 色域高D, 亮度高D, 架可動
有冇巴打可以比D意見
望下dell仲有冇
我up2516d 有2hdmi
但後期d款好似cut 到得返一個
買咗兩個,有冇試過 hdr 啲色好怪
23-25吋好少有兩個HDMI配內置喇叭再配埋可調教垂直高低左右
搵咗成晚得呢兩隻滿足到我, 但係想買都唔知邊到搵貨
ev2785同bl2711u
出左咁耐香港而加先有。上年中係京東買左。點解唔撚驚
因為京東買只要7日內你打九爛佢都可以比你無條件退。我上年初買返黎真係試左兩三日覺得win10字型怪怪地所以退貨即退錢(你話我仆街都好)
最後發現原來win10如果解像度唔夠高,D字都會怪怪地。最後上年中又入返隻野返黎
因為主要長期對電腦想對眼無咁傷

比我而加就唔入了。出左都幾年。不如等多一年出新mon
想買個mon駁ps4打機同睇Netflix用
床尾掛牆身可以裝伸縮臂 訓係到玩&睇 有咩推介筆直2k樓下
無退過貨,詳情係點樣?自己拎返上深圳集運到叫佢幫你寄返畀賣家退錢?
2k , 144hz , ips (最好1ms )
3000hkd 樓下有冇推介?
ips 冇1ms
淘寶moon
最理想係VA 2k 真1ms 144hz 24/27吋 曲屏 可惜搵唔到
Ips 1ms係假架
1) 1ms(VRB): VRB 值是以特定測試條件下的內部測試為基準
2) 通常講gtg , vrb 我都要望係咩黎
11月有做過3200直送香港包郵
Btw而家newegg買包郵要4000一係就us買再集運
過關搵速遞
新出LG 27UL500好似好抵玩
正喎呢部
Newegg global賣緊4千
U3219Q屌唔屌得過?問過DELL 6.8K
小弟依家用緊aoc i2369vm(兩三年前9買嘅)
用落覺得23吋有d細,而且最近想試下雙moon
咁我應該買返個23吋定27吋?
同埋咁多位巴打有冇咩好推薦?
筆直3K-4K
咁VA 有冇 1 MS (GtG)??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞