[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
dell 24 free sync full hd
請問下有咩平靚正既USB C mon 介紹?
我用mac book pro 要多個mon
唔洗4K
dell 唔知乜19唔知乜C
C字尾for have type C
AD27QD用到現在感覺如何呢?
應該還不錯嗎?
Ips面版good, 之前用TN 太光,色水又差
436m6 不是只有32區控光嗎
HDR對比度比PG27UQ/X27/x65還高
之前想買2060 FE,因爲佢有USB-C output
但依家無晒貨
直上2080
想有最平既solution 出到usb-c alt mode
呢排想買隻21:9 curve mon
睇中左LG 34GK950G
上網睇話無hdr
亦有部份review話有
乜hdr唔係f版獨有咩
點解香港唔入34GK950F
G版無HDR
其實無FALD,HDR效果都係一般
出面冇晒貨 想搵個版睇都冇
34WL850好似幾適合我
唔知幾時出 個價錢又係點
唔知呢度可唔可以問插頭既野?
問啦
27/32吋
2k 144hz hdr 有咩選擇
部機準備砌 但出面ad27qd又冇晒貨
定係等xg32vqr
我用緊舊mon 12年既型號

我換新機用張display得 dp同hdmi睇

個mon 得vga 同dvi

唔知道有無得hdmi出 > dvi 入既線

我有諗過買新mon 但想存多少少錢等多排換個好啲既 所以想用住舊mon 先
仲有咩選擇
買4個加個Mon架有冇得諗
pg35vq係咪就快有

另一款 35 吋曲面電競顯示器 AG353UCG 配備 3440 x 1440 超高解析度面板,並擁有1800R曲率及Ultra Wide 21:9 顯示比例,帶來臨場包圍感及超寬闊的遊戲視野。更新頻率高達 200Hz 並搭載NVIDIA G-Sync 解決遊戲畫面撕裂的困擾,更支援 VESA DisplayHDR 1000(峰值亮度1000 cd/m²),建議售價 NT$ 39,999,預計今年 3 月上市。
可以的 無咁食
但效果會差過2k mon出2k
EIZO EV2451 點睇?
唔打機 而家仲係唔係MIJ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞