[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
如果真係g-sync compatible咁又唔同喎
price.com賣緊唔使5千算幾抵
入左Samsung CF791
好正
21:9 34吋 3440x1440 100hz
EX3501R amazon 665usd
而家PG279Q質素得唔得, 諗緊買佢好定MG279Q
我上面咪POST左實物
我早幾日先買左
同AORUS AD27QD同PANEL
但假錢平一截係冇左RGB, 我就好滿意
ACER MON我都用過幾隻, OK呀
你#570話ACER差
但#571睇中隻同PANEL既AORUS
真係睇唔透
唔開VRB應該解決到, 開左會閃
IPS 4MS PANEL我自己接受到
買ips係咪就預左漏光 想入返隻
有錢好似可以唔漏光
巴打 我係2080ti+9700k 想要2k 1ms 144hz 主要係打機(fps為主)同睇戲,所以prefer中間嘅VA類mon,咁依家依隻係ips可以行到1ms,所以考慮緊。
咁我想問下,聽聞打機最好有Gsync,依款好似冇?另外有舖頭另外sell我一隻dell嘅TN mon可以符合曬我嘅要求,不過係tn,又怕色水差太遠,諗緊入邊隻好,budget6k內,唔該。
大佬普遍都話麻麻 初頭香港話月中到貨
但諗諗下 27夠晒就買到ad27qd
xg32vqr 大陸出左半年咁濟 台仔2月底先有香港依家都未有聲氣 真係奇怪
最撚衰xg32vqr 個底座設計 一啲都唔實用 張大冇咁上下大都唔撚會考慮
IPS我建議你都係唔好要求1MS
1MS類似超頻, 開完VRB隻MON聽聞會閃, 我冇開過

G-SYNC 完全相容, RANGE由45-144 HZ
你BUDGET 6K, 呢隻3.3K JA WO
唔記得ASUS係咪有一隻有哂你既要求, 好似5XXX
另外G-SYNC方面我建議你自己溫習一下
我依邊有隻rog符合哂我嘅要求 型號唔記得 但賣7xxx
好耐無追PO了
幾時先有新21:9 打得贏 AW3418DW
34GK950G/34GK950F
用左AD27QD兩個禮拜,除左有1粒唔起眼既光點之外都好滿意。
G-Sync完全冇問題,但係有時開Game(PUBG)會switch video signal然後變左冇HDR ,唔知係咩問題。
早幾日更新左firmware F04。
打Ps4 32寸以上 有咩平價好介紹
係咪無 21:9 + HDR + GSYNC?
lg uk600 俾ps4pro用 點睇
想問Nvidia 既顯示卡係唔係都已經support到 adaptive sync?
見到MSI 隻AG32C超抵玩
定係uk850好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞