[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
Hg70幾好
係冇內置speaker 轉ps4/switch果陣麻煩
香港有啦 我問過3C其中一間賣緊$3499

我自己覺得唔抵 但我又趕住用唔想newegg 所以就買咗mg279q
我前幾日喺中央田買咗 佢話佢地last一日promote 做緊$3490 (佢係咁講) 但我見terminal都做緊$3499 但我就唔知有冇貨 你可以去睇下

Btw我喺中央田買完之後佢同我講我嗰件係最後一件現貨 佢地得返一件係display demo嚟 (佢係咁講)
Sorry 我講錯咗 我係喺訊達問 佢地賣緊$3799 你可以參考下
點睇自己條hdmi係咪2.0 用左2年唔太知佢係唔係
另外用dp port好定hdmi2.0好
唔該巴打

mg279q 係2k, 2060 未必推得盡
所以都係target 1080p 多啲

vg279q newegg 即係平成千
2080 R6 80-90FPS
咁我應該用返1080 144 24/27”?
因為主要打機多,所以想要144hz為主
開高130-144FPS
琴日中央田講又係話最後一部

如果係display 真係不了

另外地下有間3300但無貨
姐係1080 144 27” mon
開高嘅話可以有130-144fps?
RTX2080
2K 144
好,明白唔該晒巴打
巴打知唔知咁如果我RTX2060 推
1080 144會有幾多fps左右?
我都好想知
仲15/16緊
買邊部mon好
AG322QCX 定 34uc89g
要2k定21:9 mode
其實4K同2K分別大唔大?
冇乜點打機
想用4K
個list 3.5k嗰啲會唔會好垃圾?
夠位就一定21:9
多工 分屏 睇電影
16:9 冇得比 不過都要睇你使用習慣
我明,但21:9唔係2k
會唔會好怪咁
我依家用緊係1080 32吋mon
諗轉下曲面加2k mon咁...
買3440x1440 即係2k
24吋1080已經明顯睇到一格格
34冇2k真係接受唔到 睇唔出分別就可以無視
但3440x1440的2k mon
好貴麻...想要32吋曲mon
但見佢好似最高得100hz
2k 144hz ips 除咗MG279仲有冇其他介紹?
平時玩LoL同睇戲多
display card係2070
諗返好似唔應該砌部11k電腦玩lol only
budget around 3500
11K
可以玩到3A大作game了...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞