[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
幾錢
我都想換呢隻
苦等緊x35係咪七月面世
EW3270U
我唔係ACER打手, 買野首選都唔揀ACER
但用過ACER 兩部LAPTOP同3個MON都正常
電子野真係撞手神同使用習慣
有米
28吋 VS 32吋
TN VS VA
窄色 VS 廣色
原來過海要簽證
冇位用咁大 想27吋
換個間大d 既房/買間大d 既屋
為咗個mon換屋
知道有類似screenbar既燈管買?外面有無得買。
咁其實lg買唔買得過
現在使用Asus Proart238q, 考慮升級新mon

如果計mon 顏色豐富和亮度, 應該選Eizo 定 Imac 21.5 4K ?
[求助] DELL U2718Q 漏光
https://www.ptt.cc/bbs/LCD/M.1553009352.A.2BA.html

結果U2718Q也有這樣的,
看來LG真的犯了很奇怪的壽命錯誤, 發生機率不知道多高.

這樣27UK600/850, U2718Q, 32UD99都有中吧

https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=350&t=4951190&p=58#72440167

VP3268則有很奇怪的綠色, 這款記得應該也是LG面板
有沒有不會漏光的ips 有辦法避免嗎
一直都說LG的品質不好
u2718q 無限換mon地獄
不過這種情況有保修不怕吧 畢竟太明顯了
檢查員不能像陰陽mon 那樣裝作看不到了
eizo cg系列
邊度有消息講7月?

但得3000budget
咁唔好要求多多
咁依兩個呢?
問一問下,
32" 2K 144Hz 曲mon
是否好少選擇的, 只見係
ROG Strix XG32VQ
Philips 328M6FJMB
AOC AG322QCX
MSI Optix AG32CQ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞