[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
最後買左dell s2716dg
請問一下2k144 ips 既moon黎講VG271UP 依隻mon 好唔好?
https://www.newegg.com/global/hk-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16824011278&Description=gaming%20monitor%20ips&cm_re=gaming_monitor_ips-_-24-011-278-_-Product
$2800蚊好似幾抵屌,雖然Reddit 話hdr功能好似麻麻地
入門都夠
咦呢隻插macbook好似幾方便
想問下咁多位 而家有沒邊款 mon 有21:9 4k 100hz 以上同支援freesyne?
之前睇岩benq ew3270u 貪佢有4k hdr
但而家發現hdr 好似沒咩特別
但係想keep 住用番4k 同高hz

另外平d 既話 lg34uc79g 係咪已經最接近我的要求
電腦用緊rtx 2080顯示卡
本身有隻asus pg248q
依家想揾隻2560x1440,最少144hz,g-sync 嘅iOS mon
請問下依家邊隻抵玩
iOS mon?
ips sorry 手快打錯
PG279Q
應該貴過PG27UQ/X27
行貨我估2萬5至3萬
21:9 512區控光仲要曲面 個成本一定好高
有無人覺得tn d色同ips差唔多 我睇唔出有咩分別
問下下面網頁我搵Acer Z321QU...
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors/specs/
但Acer 官方網頁搵到的係Acer ZX321QU
https://www.acer.com/ac/zh/HK/content/model/UM.JX1CF.002
係一樣嗎?或是強化版??
諗住砌左新電腦後,順手入這個支援G-sync 咁
自膠左
剛搵到資料,
zx321qu 係1080p
z321qu係2K
我得閒睇下黃金有無得買z321qu

dell s2716dg 重拔電源都係咁 求助
新買 用原裝dp線 求解
插左落display card 到?
屌 自膠唔該巴打
係咁拔電源線,唔知會唔會易壞
想買 4k 27' 執相同睇video 多

acer vg270k vs samsung UH750 邊部好
價錢差唔多
坐天星小輪或危險品渡輪
買mon 送世界各大城市北極光合成照wallpaper 一張
gtx970 揀mon 玩division 2 有咩推薦
如果平時睇戲用2k 144 hz mon會唔會著唔到
Dell UP2516D
用嚟執相剪片o唔ok?
呢款對比AOC G2590FX 呢 用緊GTX970
呢2款邊款比較好
想問下msi 隻mag271c得唔得?
27吋FHD粒粒感會唔會好勁?
睇過d 32吋1366*768既電視覺得好驚
gtx970 點推 2K 144HZ MOON
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞