[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
漏左講size,24 吋就夠
27吋4K HDR 依加有咩選擇好?
想用黎PS4 Pro打機/Netflix 睇劇
27 4k hdr 都冇乜選擇
一係過萬asus
一係dell , 唔好彩就要無限換機
一係lg , 但係好大機會唔夠一年角位會漏紅光
主玩ps4 fifa ,想買個27吋有咩好介紹2k內,依加個畫面好唔順,由其斬龍門球
Ew277hdr
lg角位會漏紅光 應該受保
ACER BM270點睇 畫質應該好好
佢唔惡化就唔理佢,就算上門整都唔想煩😭
用緊27uk600 如果漏紅光應該直接換MON了
想要廣色域+144hz or FALD
想問下大家意見 本身張display card 係2080ti

想買隻240hz 25吋mon for打槍驚用 見佢ROG Strix XG258Q 而家都support g-sync 如果而家買pg258q 咪好傻?貴成1k

其實去到2080ti 有冇g-sync 都冇咩所謂?

係咪買xg258q 好d?
下下爆fps都代替唔到gsync
高過240fps都會出現撕裂,開vsync或者fast sync係可以但會有input lag,有D game仲lag得好勁下,失去左買240hz mon既意義
師兄 有邊隻mon介紹下144/165hz 1ms 我只係for打槍驚
https://www.asus.com/hk/ROG-Republic-Of-Gamers/VG279Q/?SearchKey=Vg279q/
各位巴打 點睇呢隻Moon
打機用 打apex,anthem,BF5呢類game多
冇留意16:9 mon好耐
基本上來來去去都係果幾個出名D既牌子,你揀啱尺寸同解像度又要1ms其實目標已經好窄
其實呢隻嘢邊到有得買(唔講amazon/新蛋)
各位巴打 144hz/ 2k/ g sync/ ips會點排行?
想買s2716dg,但又唔係ips
vg279q又無g sync,係到十五十六緊
定係平平地入住s2716dg就算?
btw已經有住24吋ips
咁洗唔洗理free sync / g sync?
我張display card 係2080ti ?
呢隻IPS暫時好似得ASUS鋪有 聽聞做緊成$3,8xx
比起Taobao,Amzon,新蛋,台灣個價貴成千幾銀
做乜鳩

但係如果選擇VG278Q(TN MON) / VG278QR(TN又MON細D)都係2千中左右 感覺又唔係太抵 如果價錢差唔遠黎講

我自己網上睇黃金高登3c都唔見有做
可能要落去問下先知有無
如果ASUS 會唔會考慮VG278QR 好似抵D 價錢大約差$100/200左右 我都咁岩諗住換ASUS
個32uk550無聲無息到咗
今晚返去開箱
啱啱買咗aoc Q32G1WG4
番到屋企search左好耐都搵唔到佢既資料
覺得中伏

同埋想問 佢有144hz
我用n卡 開佢個freesync 係咪多餘
That's a good idea!! Need to get new one
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞