[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#24

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
要27吋
Vg271u, vx272u超多閃屏, 我newegg買, 伏已中
用緊x27 幾正
想問下AOC I2481FXH好唔好
有無其他推介, 主要希望可以唔好咁偏色
thanks
有32吋就好了
我有個全新 Alienware AW3418DW 未開盒未開箱
屋企太細用唔落 有無人收留佢
有32/34 4k ultrawide 144hz hdr1000就好了
咁即係唔會壞啦
係newegg買
粗粗地用住pg35vq先啦
呢排部電腦有d lag, 開住anthem look Facbook
唔係話好lag,lag到玩唔到個隻,少少lag啦
所以換曬display卡,sdd,window
但發覺都係差唔多
所以想換過個mon(都用左4-5年)

而家部機配置係:
CPU: i7-6700k
display: ASUS ROG-STRIX-RTX2060-A6G-Gaming
SSD: Crucial P1 NVME SSD 500GB
MB: ASUS H170 PRO GAMING
RAM: DDR 4 2133
水冷: DEEPCOOL GAMMAXX L240 水冷

平時打機多(pubg,anthem,apex,爐石,LOL)
睇左兩日, 發覺vg271p真係唔錯
價錢,性質都幾fit我,但頭先爬文又見到有巴打話acer垃圾又剩,所以而家又唔知點,唉又要對比過

咁到底vg271p買唔買得過, 定應該選擇其他?
其實27"/24" 我都接受
唔該曬各位大佬
點解唔去腦場走翻轉
親眼睇下點都好過上網睇
頭先先去完黃金
去到每間都係咁過黎sell,好似比壓力我咁
同埋有d又無sample睇
咁冇計
直接睇巴打推薦list
技嘉 AD27QD 也有會閃的唷
可能跟面板商群創 或者排線 或者PCB板商
之類的有關係的可能性存在
後來較新的貨好像比較好點
話說 32UD99 看韓國討論區也有看到
有人的邊角 角位突然有天發紅光的狀況
這不就跟27UK600/850有人發生的情況類似?
也許NanoIPS 的 32UL950 會比較安全? 保養也應該是有保這個的就對了
但保固期過了就要錢了吧 不知道32UD99發生的案例多嗎
LG這幾塊面板怎會這樣就是了.

更新 8000有無人收留 有保養可上網查
想問下2k 144up 非TN 係咪首選XG2703?

用緊水冷1080 2250MHz 9460 mem clock 開行都只係42度 應該夠推 同埋可以再超多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞