(龔水) <若躲不過燁緣>

1001 回覆
226 Like 40 Dislike
樓主都有寫佢漱口,但我都係聞到啲味
好sweet 好寫實 又live左
唔好意思 早知加多句刷牙 會唔會好啲
真正嘅愛情係唔會比依少少味道而影響到
係愛呀!龔水!
日常輕輕一推

本身覺得好感動,但睇到大家講嘅有味Kiss笑咗

「食蕉連皮啦!」「好啊,食一世都願。」
呢句你下晝先喺龔水Post講過,夜晚就喺你個故到出現,真係寫得好快
「但我每次諗番起,都覺得自己有今時今日,都係因為我間接推個女朋友落火坑而換番黎。」

呢個陰影真係會係心入面成世,亦都係呢章我最深刻嘅位。
其實係我地身邊成日都會發生,有時候想幫人,但係咁樣幫一個人係咪真係人地想要你嘅恩惠呢?
做嗰個勉強,受恩惠嗰個大壓力。
希望阿龔可以走出呢個陰影啦!

樓主 我真係日日追你個故㗎!
我第一個反應都係咁諗
其實之前寫左架啦下晝咁啱講開先講
係啊 Macy 以為自己幫左佢 但佢受左呢啲恩惠 只會更傷害自尊
有天使係到 一定可以走出陰影
多謝你
你個故可唔可以好似開心速遞咁無限添食呀
量力而為啦 如果仲有橋嘅話
不過個故完左 我都應該會得閒寫下番外嘅
推呀推
好甜
《有一晚,佢俱樂部有個wine tasting 活動,搵左Macy 陪佢去,之後嘅野⋯你都估到啦。》

Sorry,我認我死蠢,但係我真係估唔到,Macy係比人灌醉咗然後比人攪咗,再收揞口費吖,定係同Vincent明買明賣,收服務費呢?請洗頭水絲指點迷津。
我諗係樓主覺得背後原因唔重要 如果佢係畀人老強嘅 佢大可以選擇報警 法律途徑上解決 但係佢最後係收咗筆錢 即係不論係揞口費又好 服務費又好 佢收個下已經當咗自己身體係交易物品

純粹9up
我都係諗到嘔完錫嗰陣味
你9 up得好中啊我都係覺得佢收左錢嘅話 係自願定被迫都已經唔再重要 所以係到留啲空間比大家揣摩下
日常一推
飲埋水會更加好D

唔知水水仲會唔會留喺阿龔屋企過夜 要照顧飲醉酒嘅人㗎!
要點同阿爸交代
但點都要返屋企換過套衫喎,唔係返到公司水洗都唔湇
Sorry,係水洗都唔
Tree gun聽到二妺係阿龔屋企過夜應該開心都黎唔切
想推呢個故比蟹蟹知
可能會開心到叫佢第二朝帶埋啊龔上屋企煮埋早餐俾佢食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞