不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
有無人已經試咗ipsa新粉底
最近皮膚好唔穩定~面molala係咁爆粒粒
想問下轉albion basic 定 origins 靈芝系列?
Trilogy係幾潤 不過我用到出暗粒
用量太多?
我自己用緊mac studio fix fluid
冬天要加埋佢支黑色閃閃地嘅primer先夠
如果唔係太多野遮 用佢隻氣墊粉底都幾靚
呀嬌果隻保濕度高

我同細佬有用mac

保濕度: 呀嬌>fluid~黑盒
遮瑕度: fluid>黑盒>嬌
厚度: fluid>黑盒~嬌
Fluid配佢支掃上先靚 但每次用好少就遮哂成面
夏天唔洗加primer 冬天要加保濕

不過細佬話黑盒太白
依家用緊chanel 話抵d wor
等我用落手腳度用哂佢先
我冬天用喺面好正 但出暗粒
用咩遮調色同遮遐個千年黑眼圈
燒著左
碎粉 有無好介紹?

用緊rcma,
雖然平,持久,妝感唔重
但覺得間唔間中有生閉口(本身我塊面唔多生暗瘡)
同埋整體來講普普通通

innisfree就唔需要平啦
iope cussion,
首爾買大概200hkd連替換,
香港要3xx。
我通常會帶多套護膚品俾媽咪,
雪花秀啊iope啊等等

mamonde lip tint都好好
我覺得效果用ysl黑管tint差唔多
但只需要40-70hkd
有無人已經試咗ipsa新粉底

我都想知
拎左sample
有OR280 都幾靚 啱啱上嘴好舒服 耐咗都會有少少乾
推佢果凍唇膏OR262 好潤 色又靚 光澤感幾好
用左skII神仙水2日
臉上起左幾粒好細的粒粒 有走米
有冇人用左都會咁
驚用得多會爛面
我反而用耐左少左暗粒
岩岩開始用,用左2個月左右
我用完覺得保濕之外無咩功效
antipodes 隻 kiwi seed oil eye cream 有無用
今日起身又退哂
有無人follow sunday riley被爆大鑊單野
舊員工post咗一個公司email上reddit
sunday riley叫員工做打手 仲教埋要用vpn
有無絲用過The Ordinary Mandelic Acid 10% + HA
驚水楊酸太刺激甩皮 杏仁酸會唔會好啲?
利申 暗瘡油肌 但鼻同唇部上面既位有時會甩皮
係美國買嘅話就算開左用左都可以退錢
絲打睇下有無得搞
我之前跟thebibi買咗luna,覺得又ok 未試過其他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞