不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
我都有同樣問題
呢兩年皮膚差左好多 上年直頭成塊面冇啦啦過敏性濕疹
好唔開心
而家濕疹好返 但皮膚有啲位就成日生瘡/暗粒
又多黑頭
有清開黑頭 (敷完lush 再針清)
但啲黑頭暗粒又會好快出返
好困惑 好想啲皮膚平滑返

其實如果我成日下巴生瘡 我有咩可以做?
有冇人可以解答我
其實有無方法可以令d黑頭唔好咁快生番出嚟 次次清完一兩日就摸到個鼻唔平滑 有無絲可以介紹返去暗粒產品
有機會係冇貨
之前試過一次等咗勁耐最後send email同我講斷貨
可能係咁啱無哂貨,所以先awaiting dispatch
如果佢無貨俾到你,應該會email update你
利申:早幾日先落左單
我想問有無絲打試過係gmarket買化妝品?
如果我d野既實際重量重過佢個預計重量,
佢會唔會要收番我收少左既運費同埋會點收?
謝謝大家
唔該 我等多幾日先
謝謝
有無其他推介?算健康膚色 想要持久同埋coverage中等嘅
我細個係油而家大咗變乾皮好煩
有冇絲打用緊mac新出cushion
好似好好用咁
敏感肌唔夠膽亂用 但又好想試
goxip 買ga大概3xx
hktvmall有時候都只需要3xx
其實同其他大牌子差唔多價錢
我自己覺得唇膏眼線筆平平地都可以
粉底液始終一分錢一分貨
都係買最適合自己既
貴少少都無所謂
有冇人試過去台灣旅行期間係網上買野 去全家自取
想趁黎緊去台中 係ezskin 買野 但要填手提電話 852 加香港電話號碼唔得
唔想益代購
你確定係因為粉底液令你生暗瘡?
我自己用過estee lauder都冇事 正正常常咁
會唔會有可能係護膚品/落妝既問題啊?
我自己係清完會即刻敷mask
敷完即刻搽返收毛孔同保濕cream
但清個陣都唔應該夾硬嚟或者太大力
所以而家啲乜乜乜針清facial 先越嚟越hit
因為佢地有部steam機
又有啲去角質同軟化黑頭嘅嘢比你搽咗先
咁相對嚟講就會易啲清

我以前係好多暗粒同粉刺
跟住keep住兩三個星期深層清一次
同埋勤力啲敷mask做保濕
而家都無乜暗粒了
粉刺都仲有 不過每日洗面洗一洗都唔算大問題

下爬生瘡可能係內分泌問題呀
月事準唔準?會唔會好多,好痛?
想問大家有無好香好聞嘅hand cream推介
天氣開始涼又生晒倒刺
Chanel 好聞但好貴好少
ipsa新foundation 如何?
nature republic cotton baby
爽身粉味
陣味好舒服 又唔lup
多謝你咁詳細解答我
我會勤啲做返深層 有時用最啲mask 可以好懶幾星期都唔入返貨
近排買左dmc 個個黑凍膜 諗住試下work 唔work
我覺得可能都關有時落妝唔夠徹底事

我之前試過下巴啲瘡生極都有 jit完好快出返
睇左皮膚專科 醫生比左膏同抗生素我
真係好返曬
我都有問會唔會關內分泌事 佢話如果係內分泌有事我一定唔會揾皮膚科睇先
佢意思係話我會因為其他關內分泌事嘅問題 例如經期 揾婦產科
都係嘅 加上我m黎得好準時 m痛都係可接受範圍內
如果我而家啲瘡再唔好返 我應該會去睇多次醫生架喇

可能讀書壓力大啦 上個sem去exchange 淨係玩同旅行 我濕疹好返 冇晒瘡

Anyway 多謝絲打咁詳細答我
唔好理啲無謂人啦絲打們
don’t make stupid people famous
我地繼續和平地互燒

佢自己去公海出post搵人同佢夾啦
用開邊隻牙膏,試下轉,最好揀無氟化物果d
冇呀
驚用油會生粒粒
一直都係用卸妝水卸
塊面超難搞
用清爽型護膚品又乾
用保濕少少嘅野又出粒粒
有冇人買咗tom ford個cushion?好唔好用?
想買但好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞