不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
我有試過其他牌子
我客服同佢講定係香港人旅行自取
台灣d 牌子多數都好好會教你點填
到貨之後如果有電話會有sms 通知,咁冇電話佢都有msg 我到貨可以拎得
我下巴又係粉刺暗瘡生唔停
本身全面都有,用完bha 去角質之後面就已經白滑返冇咩暗瘡,但下巴都仲係間唔中會生搞唔掂
但我period 勁準
絲打 請問有冇ba個名?我近排都打算出去修眉 係我第一次 好緊張
唔該晒咁多位絲打
竟然有bb買
屋企啲清潔product用哂
glamglow同dmc用到好悶 好似無咩效果咁
有無絲可以燒吓其實deep clean product
諗住買
本身都想講curel 眼唇水油分離可以試biore

卸妝水嘅話唔知點解成日覺得bioderma抹完會有層嘢
試過aloevivi都唔錯仲平啲
去benefit修
Bifesta我同我個frd都用到敏感 塊面生紅粒
試下轉用粉餅養一陣皮膚先

如果堅持要液/霜可以試下covermark草本系列
想問下其實benefit 蜜蠟修眉會唔會傷害毛孔 最近心郁郁想試又驚做過就要short time period keep住返去做 都$180一次

利申 有少少眉毛生到落眼皮到
Sk-ii神仙水大家點睇
消閉口係咪要磨菇水濕敷呢
我去benefit修完眉之後一日每次都會生粒粒
但再過一日就冇哂
佢係修得眉形好靚好乾淨
始終係用wax
建議唔好大日子前一日修啦
前幾日會好d
我搽a 酸 搽2,3日慢慢會成熟 就唧得
請問有冇邊隻介紹
我都覺得wax修得好乾淨同持久少少
不過扯得多會拉鬆皮膚 所以唔會成日去benefit修
除左benefit以外 有冇其他化妝counter 修眉ba推介
我皮膚好敏感 benefit唔得
之前睇醫生開既 藥房都有得賣 ellia gel
夜晚先用 會有dd 脫皮 正常
黎緊去台灣 想用Watson 個app上網買完再去門市拎
有冇絲打試過?
因為我未必買電話卡 可能得wifi蛋
見到唔少絲打都有暗粒粉刺黑頭問題
想再一次提醒大家適量嘅保濕真係好重要!!
唔少人以為自己生暗瘡生粒粒就一定係塊面太油
唔敢搽咁多嘢
但要記住!太潤太油固然之會塞毛孔
但皮膚太乾都好易生粒粒架!
所以記得要勤力啲敷mask同搵適合自己嘅保濕呀呀呀呀呀~

另外當然要注意飲食 糖奶咖啡凍嘢等等等等
我用啱咗保濕之後好咗9成
之前睇醫生食藥食極都斷唔到尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞