不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
額頭有暗粒 兩邊面有少少雀斑加暗瘡印
用緊muf既黑盒cushion 感覺唔差 但就用完
求粉底液介紹 想有奶油肌效果
筆直 希望400內 (學生
膚質:乾 但出街出耐咗個鼻會出少少油
想問下 如果只係想夾內彎髮尾 amika mini嗰隻夠唔夠做
去開邊間?額頭毛孔超大
要耐啲時間
係咪blemish remedy foundation
Remedy 唔係停產咩?
我見sf有 唔知買咩色不過
之前去Ipsa做完skin test
個ba幫我搽返啲skincare 再加返佢地個磁石粉餅
個妝感真心靚 貼面 又遮毛孔!
雖然個妝 夜晚試 先得幾個鐘
但勁爭扎想買 上網睇又話個粉餅係控油
好驚買完秋冬用會浮粉 起皮

想問下絲打們 有無用過ipsa隻粉餅 /好用粉餅推介?追求既都係正常均勻膚色 貼面 唔太乾就夠!

利申: 佢話我係中性皮膚 但有時個鼻會勁甩皮
係呀blemish remedy有個網 攞粉容易同快好多 我唔算白又唔黑 用緊02
之前買左盒囤貨 用曬就可能試下bare pro
好想買 但會唔會好易爆瘡 我爛過面
我唔係好明啊 遮瑕上礦物粉前用 咁上粉支掃咪推返開曬囉?
唔該哂上面各位絲
太多人我唔一個個復啦
應該會考慮下個粉餅同media個個
唔該哂咁多位
油肌係咪淨係用綠色個base就夠
絲打介唔介意分享下配方
有無開架奶茶色唇膏推介
blemish remedy就係比暗瘡肌 當然最好去專櫃試上面先啦
我咁做又冇推開 反而效果自然d coverage再高d
果支好保濕?
我依家用make up for ever base 秋冬好似唔太夠力
夏天覺得好好用
我夏天係dior backstage 同studio fix fluid 間住用
但backstage 應該冬天唔ok
有冇眼影推介俾新手
好少用眼影
想知有冇靚色又易配嘅眼影推薦
我上網search過下有啲話爆得好勁 所以先驚
專櫃仲有無blemish remedy
混油肌用緊,但我係單用粉餅當粉底 因為我好易出暗倉
遮毛孔,貼面,唔卡粉,唔焗皮膚,妝感都好靚
缺點:持久度你預4-5個鐘要補粉,遮瑕都係得5-6成左右,控油度6/10。
秋冬天做好保濕就無甩皮情況
應該係 要遮瑕 可以用遮瑕膏重點遮瑕
呢排天氣乾 用左上碎粉好乾 衰過唔化
淨用skincare 冇咁樣衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞