不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
你地係就咁倒係手心拍上面?我用棉花效果麻麻
用佢隻水楊酸無試過甩皮
我晚晚濕fu
有冇body lotion推介 手腳好乾
Aveeno
真心好用 朝早去到夜晚都唔乾
想問下絲打會去邊到做皮膚測試?去kiehls 淨係拎兩張紙test下T字位同面有幾多油再對番表,話我係中性皮膚咁,上網睇ipsa個test好似幾pro咁 有冇人試過?

成日比人話皮膚乾毛孔粗 但用咩都唔係好吸收咁 想知自己咩皮膚先對證下藥
唔該 試下先
有冇body lotion推介 手腳好乾
Aveeno
真心好用 朝早去到夜晚都唔乾

我都有用Aveeno
易吸收又保濕
之前卓悅賣過一盒三大枝99蚊 仲用緊
好後悔嗰陣唔買返十盒八盒
優品360個d真定假
我信得過卓悅 莎莎就難講
想問有咩粉底液冇咁易生粒粒同暗瘡
用過ysl mac Estée Lauder etude house
一落妝又生勁多粒粒同暗瘡
而家睇岩左makeupforever 水粉霜
有有絲打用過
利申:混合偏油
我轉用bm remedy同粉餅上妝就冇呢個問題 從此放棄粉底液
Same
不過而家用lm primer,個鼻頭仲有d乾
凹凸洞到底可以點遮
有無絲打做過激光收毛孔?
自己毛孔粗大 做完 facial 清潔完又超快塞滿角質粉刺
真係好氣餒
有無絲打試過暗倉唔謝,不過起同有濃?想問點解決
有啊
好薄好薄 但冇遮瑕力
我好少生粒粒
答唔到你佢對痘肌好唔好
Water blend零遮瑕力 我覺得上面乾得好快好易推到一撻撻 不過我痘肌用過幾日又唔覺佢會致痘致粉刺 我諗佢咁大部分嘅成份係水應該唔係好易焗到生粒粒嗰種嘅
Btw痘肌可以試下covermark草本粉霜 coverage幾好 質地比較潤 但混油冬天應該都ok 我覺得唔會致痘致粉刺
Mac studio fix fluid我用都會致粉刺
發現
Hourglass新嗰兩款六色盤大家點睇 粉紅色嗰盒幾鍾意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞