不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
如果你地用咗Mac/mufe 個枝定妝噴霧
仲會唔會上碎粉?

另外bm碎粉好用嗎?
都要啲唔會太乾嘅碎粉
底線都係英文字黎架
我怕俾人話我打字所以無打哂成個名出黎
香港有??揾過 間間都冇 以為香港冇出
些些 我搵下先
會 上完碎粉噴
主要係想個妝睇落有光澤同無咁粉感
無諗過用黎定妝
又係時候重申fix+嚴格黎講唔係定妝噴霧黎 不過真係好好用
用黎bb/RT蛋濕咗水用tissue索一索 再噴fix+
上粉底貼面好多
想知間專清暗粒既美容院,求介紹
冇左啦 之前係旺角個間都睇過幾次
用緊bm碎粉 我覺得用同唔用都冇分別
所以買左muf mini size同lm碎粉試下
我都係搵日本代購買,$63左右
條眉經常甩皮又痕又痛又紅
之前去美容院佢話係抵抗力唔夠
有冇咩辦法解決到
我都覺得Avene幾好 敏感都用得(我個人認為)
但要少少慢慢咁搽 如果唔係就太潤
夜晚搽完第二日會滑左
有無人中意3CE 同埋Canmake

我之前後生d 果陣
反而中意專櫃 or 買好多唔同既化妝品
依家人大左可能洗錢手緊左
會傾向呢d 相對性價比高既brand

不過粉底 base 碎粉 都係覺得專櫃有保證 無咁易中伏
學到嘢了
我就係唔想上完碎粉會食晒光澤
眼底開始有細紋 有冇D勁潤/去眼紋既eye cream可以介紹下
Kiehl's隻牛油果好似唔夠潤
最近都有呢個傾向 買多左開架唇膏
不過都係買專櫃比較多 因為以前買開架其他化妝品中過伏 寧願比貴d減低中伏機率
有冇咩保濕力強既mask大家用過覺得好用?
可唔可以share美容院資料
有冇有色潤唇膏推介
想要夠潤 無防曬 色就淡淡地睇得出就ok
去試過kate cc個枝 上手感覺好乾
Fresh sugar ruby 幾好用
係啲色有時會唔係好均勻 但整體感覺唔錯
講開呢啲
最近買咗kiko新collection嘅唇膏
感覺幾好 matte finish
但又冇3ce咁乾
之前就係用3ce嗰隻楓葉色
唔小心跌斷咗

而家用咗kiko嗰枝代替 開心使用中
又再比3ce平啲
多謝絲打
睇落好靚
但呢枝有防曬 我怕敏感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞