不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
我用化妝棉
可能潤得制眼皮起粒粒
其他位就退哂
你都係用化妝棉濕敷?上面位絲打話濕敷,我想試下又驚好似之前咁爛面
我都覺
之前睇啲review好多人話正
我仲專登去搵啱自己隻色
到畫上眼個陣好似畫唔出咁
但明明畫係手試係有色
然後用過一兩次後
我眼樣竟然生咗油脂粒
之前都無生過
Loveliner眼一卒就甩 冇溶
One day tattoo 冇甩 但化到眼下好似熊貓咁溶晒
Mote liner 用咗幾次嗰筆頭叉開晒 用唔到
要唔要試下Integrate
我用開啡色,油眼撚,冇溶
Loveliner勁同意 係對眼畫極都唔出色
Moteliner幾好 但唔知係咪卸得唔夠乾淨 好似眼周有色素沉澱
香港有嗎? 唔想搵代購
我 eyeliner mascara 都轉晒 dejavu
都 ok
之前 eyeliner 用 kissme / leanani
mascara 用 mj
唔知邊樣錯 會變熊貓眼
而家冇試過
好似話油眼用黑色最易甩
我自己用咩黑色都會甩 所以只會買啡色
用緊韓牌cilo 又平又抵用 韓妹朋友推介俾我
Sasa有盒化妝綿 日本牌子有個花花喺盒面
可以一開五
我依家都係用佢黎濕fu 神仙水同雪肌精
試下Diorshow on stage liner 好多色個隻
眼位用乜都甩 連d韓牌話唔甩個d都無用
係佢無甩
我冇敷呀 淨係拍下佢
油眼用開kiss me

有冇人用過依支潔面乳?
之前試過purity made simple三合一潔面乳
但嘴邊好似敏感
同成日覺得用完生粒粒

另外前排唇炎個嘴甩皮又紅又痛
成個星期唔敢搽唇膏

自從有唇炎之後都一直要用MOILIP先無事
但太易乾要成日補搽而且成份有甘草次酸

忍唔住自己買材料整潤唇膏
參考返之前絲打分享嘅配方再調整左幾次

成功整左支好適合自己嘅潤唇膏
再用埋B5霜搽嘴
幾日之後變返靚靚嘴
終於今日可以搽返唇膏

如果搵唔到啱用嘅潤唇膏真係建議試吓
材料費大約200至300蚊
可以整幾十支
用開moteliner同kiss me
最近試左dup 用左幾日都ok
唔算好油眼 但有眼水
以上3支都可以keep到放工 眼尾重係尖既

loveliner用過2支 防油唔防水
有眼水眼尾好易甩 要帶出街補
呢個價真係可以一試
有無人想夾bm gen nude lipstick christmas set
可以要一兩支 我淨係想要notorious xox panko crave 有無人想要tutu crush queen nudist
請問潤唇膏材料邊度買
自己要哂最靚果幾隻色
邊個會夾
成套買先300幾
認真 gucci 眼線筆 係完全唔甩
我成日查內眼線過2-3hrs會眼下黑左一撻
我以前用都好似你咁 皮膚唔受得
年紀大左就無事
前日試左 我痘痘肌 唔覺遮到紅
不過比prime time 保濕少少 但prime time 就有修飾毛孔效果
總括黎講 冇咩驚喜 仲要加左價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞