不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
底妝好似都係專櫃好d
上次比絲打燒到買canmake粉餅
點知個色唔夠白
專櫃起碼多色揀d
有冇絲打想試下 色號係MO
fresh ruby同coral都好靚
佢既產品都好溫和下 去專櫃試上嘴穩陣d
今日用左mac lightful c cushion 加banila co 蜜粉
10點到而家 中午出左汗 都未溶
Dior Fresh
平價就曼秀雷敦
邊間呀 有冇名?
咦我都係 我上個月又紅又痛,一掂水就痕,眉頭仲甩皮,呢家好返好多,唔紅唔痛,係間唔中痕下
我搽咗啲敏感肌cream, 當自己乾敏肌咁full minon mask
韓妝好似興緊鏡面唇釉,但我硬係形住個唇bling bling下好怪
innisfree 果隻幾好 不過我都係覺得鮮色/ 深色咀都係霧面/ 啞面方便d
請問Kiko邊支呀 3CE既楓葉色我覺得好靚但太乾了
原本想推介你呢支但點知有防曬

用緊#Bordeaux 好靚又潤
想問下生石頭瘡可以點搞?
即係腫起左一舊無膿頭,好似蚊爛咁
聽過人講用娥羅納英H軟膏,但我自己用上面又無乜用,有無其他野可以用?

利申: 追左依個po唔覺有人問,第一次問,請細力d屌
3ce新出黑色個款同velvet lip tint都唔乾btw
好似暗粒個啲?
每次m到前兩個星期就開始谷瘡
仲要勁大粒 勁紅
d m一黎就謝
個個月都係咁
simple stay好靚!!velvet lip tint都開心使用中
我用緊going right 秋天南瓜色
我自己係每晚skin care前用明色美顏水整濕化妝綿濕敷, 皮膚敏感就10秒 無乜唔舒服就20秒
另加水楊酸
最緊要係搽好晒skin care之後再用明色美顏水抹走晒粒瘡上面d skin care
抹同唔抹差好遠,抹咗好得快好多
大概2-3日就見到粒嘢細咗
用緊曼秀倫敦Oil In Color 40蚊貨仔
唔係假潤係真潤 用過innisfree都會乾同起皮
呢支完全唔會 同埋顯色到普通唇膏咁
留起咗支taupe未開 深冬用
我諗唔算係暗粒,佢個範圍大粒過暗粒,好似普通暗瘡咁不過打孖上,好耐先谷到d膿岀黎
係咪即係: 美顏水濕敷>skin care>用美顏水抹走
水楊酸都聽過下,有無話咩牌子好?
唔該哂你呀
最近係ig見人share用la roche posay既b5 cream厚敷 話可以消腫 之後會平咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞