不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
唔該哂絲打
本身用果支mascara就用晒想買過支新既
之前睇過有絲打推薦kiss me?但搵唔返個post
咁多位有冇咩推薦,想要增長同油眼都唔溶
紅泥未用過 我用開佢第二支起泡嘅洗臉
唔敢試紅泥
可能菇水對你皮膚太潤 焗住左啲皮膚 令到你爆瘡?
如果淨係搽 冇濕敷 都爆晒蒼 應該係菇水太潤
佢texture都笠
我去tst sogo剩係為左買lm呢個primer set,尖沙咀限定
下個禮拜閒日會再戰銅鑼灣sogo
碎粉有冇介紹?
想要無矽
用緊bm,其實ok,但嫌佢有啲黃
而家係尖東站 目測大量強國人一人一個喼向Sogo出發
我用菇水個陣唔覺得笠 反而好吸收
不過一停用就唔爆 吹脹
用潔面水又ok喎
唯有唔用菇水
唉 買枝貴嘅諗住錫吓自己
點知手尾煩到爆
有冇絲打帶開colour con
今日戴之前係台灣買既givre 覺得直徑太大好恐怖
不過都幾舒服同戴透明差唔多
有冇d 自然d既colour con 又舒服既推介
最好係day con
一人一個喼可能已經算少
one day acuvue define夠自然 帶全日都唔會眼澀
我上年thankful week買過呢set,過左時間都唔乾,但唔係好感受到清潔力,可能我唔識得推d黑頭暗粒出黎

紅泥就無咩特別,唔會為左佢而買
上年都買咗laura mercier粉底+primer+碎粉set
今日淨係入咗幾枝primer
我都打算下次試呢隻 不過好似好難搵上眼圖
得佢本身有 好p圖個d
想買金色個隻
粉底邊款好用
我去tst sogo剩係為左買lm呢個primer set,尖沙咀限定
下個禮拜閒日會再戰銅鑼灣sogo
上年都買咗laura mercier粉底+primer+碎粉set
今日淨係入咗幾枝primer
粉底邊款好用
咁依家咪唔買好過買
我都好易甩皮,要做足保濕功夫
想問埋有咩隔離霜好用?
隔離+防曬果種?
新果隻我真係試咗幾次都用唔到
妳可以叫BA幫妳試上面睇下

primer我淨係有用開lm咋 不過佢冇防曬
但係都唔會同防曬打交
想問下平時會朝早上origin隻靈芝toner再上The Ordinary B5之後副下晝就會出油 主要喺鼻同T字位
算唔算係混肌? 之後轉K牌金盞花水好似好左少少

以前主要面頰位爆瘡 宜家主要淨係爆M瘡 仲要來來去去都係爆同一個位 面頰基本上冇曬瘡但會有偏粉紅既印

最近買日牌既BB cream同base出門口淨係搽呢兩樣覺得會顯得皮膚好左 但去到下晝會有少少浮粉既感覺 但我唔太確定係唔係叫浮粉 只係冇朝早上嗰陣咁好睇 追post見到狂推LM Base同BM粉餅 呢兩樣岩唔岩我呢種皮膚用? 最主要係想皮膚睇落好少少

追左好多post黎取經 如果有咩得罪唔好意思
我用過粉盒同藍色盒
藍色盒係黑色 隻色自然到唔細心啲睇睇唔出
我自己鐘意粉色盒多啲 唔算好淺色嘅啡色 上到眼隻色啱啱好 唔太深唔太淺
我覺得佢個直徑都啱啱好
用過幾盒黃色 幾中意
原來係笠 以為係爽身果啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞