不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
要用app買?
各位絲打可唔可以幫下我

我係巴 皮膚本身無乜問題 係T zone下巴出油多就容易出少量暗粒 毛孔細 兩邊面皮膚幾好
用過clinique粉紅色個隻gel cream同cream狀黃油出勁多 gel狀就唔夠保濕
erno laszlo豆腐同cle de peau嘅day cream都用過,都會出少少
而家只敢用保濕精華同分子釘
搞到皮膚好乾好乾

有無啲面霜係唔會出暗粒暗瘡架
準備係機場入面免稅買clarins果枝serum 平好多
Caudalie 淨係保濕用,上粉底液前用都唔錯 又唔會太lup
平幾多
Ordinary 隻Primer再上KIKO foundation 好唔掂
求教
聽朋友講 好似有個set 除返開都係700幾枝
Ordinary prime 換一隻
laura mercier primer
我唔用primer既話鼻仔,兩邊面會甩哂皮,浮哂粉勁樣衰
呢枝真心唔錯 又唔會好lup, 又保濕
Oh但我淨係用過一次,唔知點處置好
係,所以屋企好多廢野,用完一次又唔捨得掉
有冇人用過the ordinary枝buffet
好唔好用
但聽人講枝嘢好“補”
二十歲用會唔會太早?
超好用
乾痘肌用完佢啲痘好咗9成
佢好吸收 底層保濕做得好好
用緊第4支
bm 新個隻暗瘡礦物粉有冇人用過, 得唔得?
本身頭多粒粒, 又膚色不均, 仲未揾到啱用
Ordinary我覺得完全無效果
雖然佢真係好平好平,但用完等於無用

有時諗緊是咪我皮膚有問題
個個都話好用, 但我完全無feel
我唔單止無feel,有啲仲用到敏感
我覺得好好用 本身油肌 用左真係出少左好多油
同埋好似生少左暗瘡
講起the ordinary 前排見佢執我就的起心肝買左黎試
我買左角鯊烷 見而幾日咁乾所以用
用左兩晚d皮膚爆曬瘡
我唔敢再用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞