不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
有冇保濕cream推介!而家淨係用緊toner同serum 好似保濕唔太夠
以前去開shu uemura,但佢冇左單次修眉plan,依家要$380但可以redeem products所以要買野先去順便修眉
最近轉左去bobbi brown,兩次唔同BA都修得好靚,所以買左五送一plan,仲推介埋frd去修,不過有d難book

之前睇youtuber介紹覺得好吸引,但係去舖頭問職員又西住面咁話唔知幾時會有

朗豪坊d BA好多都西面 如果唔係要問野或者貪近趕住買都唔想幫襯
有冇絲打塊臉有微絲血管問題
上網睇啲人話唔好用容易敏感既產品 於是轉左用HABA 同玫瑰果油 貪佢地無添加 但係都冇改善到
有冇product可以推介
我去過pacific place間shu uemura 岩岩有人修緊眉
個款顯得好老
難book唔緊要啊 好既我可以等
係咪睇Catie?

Btw朗豪坊啲BA好似十個有九個半都比人話閪/淨係招呼大陸客
我用緊body shop個隻drop of youth
係我第一隻回購嘅cream
覺得保濕同潤得嚟唔會好痴笠笠
我好怕痴笠笠

追返上面啲post好似有絲講過肌研都唔錯
不過我無試過

想問如果剩係想夾內彎
有冇髮夾推介? 本身剩係用過韓國迷你個款夾
ghd amika個d如果剩係用內彎會唔會好唔抵

同想問點解出門前明明夾得好地地
出去無耐變左外彎

利申藍絲
試過去超市買Apple cider 黎濕敷
敷幾次冇咁紅
我諗用無咁易過敏嘅product只係幫佢唔好變咁紅,因為你會比正常人更易面紅同紅得耐
都係要靠激光令d微絲血管變細

我就會加強保濕令塊面無咁薄囉
Apple cider有糖 未易生暗瘡?
會唔會係因為佢凍所以幫到塊面降溫,先無咁紅
臉頰毛孔有d明顯 有冇野可以收毛孔
我都唔知點解
我家姐係都話work 叫我試
我試左一排就冇再用落去
痴Lup lup咁
但係又真係冇咁紅
Sorry 打錯
係Apple cider vinegar 先岩

家姐係啲Facebook page 見到就叫我試
我唔係鼓勵大家信我 討論下姐
因為我都覺得唔係好科學
我用salicylic acid peel 有幫助
泥面膜都得
我用caudalie detox mask
睇左一個美國皮膚科醫師 Dr.Dray
佢話搽有透明質酸嘅cream前 唔好搽走洗完臉嘅水 直接濕濕地搽 會吸到多啲水落皮膚 試左覺得幾好 (混油皮)
我都睇過話透明質酸係靠附近既水份黎保濕
所以要同toner 一齊用
有無人法令紋會卡粉
我先廿頭 但次次化妝出一陣街就會有兩條痕
個樣即刻老十年
我已經試過無數嘅primer都無用
求解救方法
試下做好啲保濕?
問過香港ct counter
ba話遲下香港會賣pillow talk眼影
唔知幾時不過
唔會唔抵
因為電器係可以用幾年、幾十年
利申返 amika用家 只係夾內彎
輕輕一推
想問下究竟混油肌用唔用得油
eg.玫瑰果油
睇網上好多所謂嘅皮膚醫生有唔同講法
有人話可以有人又話唔好
我有時會乾但會出油
大家點睇
同問
琴晚用完玫瑰果油 今日即刻生左暗粒
但上網睇其他人用又冇咩問題
Ghd無得輸
夾內彎超滿意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞