不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
我想share運費啊
白皮打鼻影用kate眉粉/too cool for school陰影粉/mac omega好??
新手唔識揀,見有人講咩灰tone咩啡tone
Omega偏灰色 幾自然
最近用緊the ordinary嘅水楊酸 感覺幾好
我本身係個鼻、下巴同嘴邊啲位有暗粒 之前唔識死成日用死力針清 搞到啲毛孔愈嚟愈大同埋啲暗粒愈嚟愈多
早排聽聞to執先下定決心買嚟試下 第一次用完第二朝起身已經平滑咗好多 不過用第二次之後個鼻位啲暗粒又出番嚟……
宜家已經keep住用咗個半星期 雖然唔係完全去哂啲暗粒 不過已經好過一開始 用肉眼睇冇以前咁明顯 用手摸就一樣會feel到只係細粒咗

btw聽人講用乳酸嗰啲效果會再明顯啲 我個人嚟講就驚會敏感就不了
乾到上唔到妝 有無人有保濕但唔lup既cream推 lup會起擦膠粒
同埋保濕得黎遮瑕度都ok既粉底/concealer
黃白皮有kate同omega
覺得kate近膚色啲 打鼻影非常自然 膚色深啲嘅人用應該冇效果 有啲人會覺得唔夠勁
Omega灰tone 打鼻影都自然 好啱白皮 想再立體啲重手啲就得
結論係想扮冇打鼻影超級自然就Kate 想立體啲就omega
我同連登絲打夾過幾次買野都無問題 可能因為我係取件果個
交收麻煩好過因為免運費而買多左野啊
買一粒bb cushion 俾四十幾蚊運費好唔扺 但我又好想要
studio perfect?
我冇敏感,不過係易出瘡嗰種,唔焗唔乾用完冇爆倉,同埋遮暇都幾好,我之後唔洗再用concealer遮黑眼圈
不過如果唔上碎粉佢好似乾得好慢?我有鼻敏感,呻一呻鼻涕個鼻就甩哂 我未用過cushion一直都係用foundation,所以唔知其他cushion係咪都係咁,定佢哩隻先係咁
補充番,我用佢本身個撲上,唔知關唔關上得太厚事
有無絲打去過葵廣專賣護膚品個間舖
有無好評
我都覺得apieu 動物cushion 好靚
我想買草泥馬但係佢係配控油cushion
但我乾雞
草泥馬係 ampoules 喎 唔係再潤啲咩
狐狸係遮瑕
哥基係補濕!
咦係喎有篇稿譯錯咗做控油啞緻
想買
買啦買啦 咁得意!
其實我有啲驚買左哥基返黎發現佢唔夠補濕
我混油買左草泥馬
買左$135
上年冬天用laneige都好乾
絲打你收到貨未?
你搵邊個代購可唔可以share
有無人試過做駐顏粉底?
最近睇fb見到好吸引 佢話連眼都做得
好想改善面色唔平均嘅情況
呢到有無用家分享下?
我未收到啊。
我平時都係就咁係ig search d tag搵舖頭 #apieuhk #apieu代購 咁上下
我多數都搵有實舖/格仔個d買
但唔開名了,
唔想俾人話我打手
同你一樣
用dior forever
Very good
Salicylic acid 既洗面奶+toner
但係用完一定要做好保濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞